St. Paradise - St. Paradise (1979)

Label: Warner Bros.

1. Straight to You (3:52)
  2. Gamblin' Man (2:56)
  3. Jackie (3:43)
  4. Miami Slide (3:36)
  5. Hades (4:01)
  6. Live It Up (3:30)
  7. Jesse James (4:52)
  8. Tighten the Knot (5:06)
  9. Beside the Sea (5:23)
avatar van vielip
Net een berichtje gepost bij Streetheart. En gelijk schoot me dit album te binnen. Net als Streetheart's Under heaven above hell zie ik dat ook dit album uit 1979 komt. Toeval? Anyway, ook dit album ademt die typiche eind jaren 70 feel uit. Veel melodie, fijn en vernuftig gitaarwerk en fantastische samenzang. In deze band (of was het een project?) vinden we Denny Carmassi op drums en Derek St. Holmes op gitaar en zang. Dus dan weet je dat in ieder geval het drumwerk en de zang al dik voor elkaar zijn. En gelukkig is met de rest ook weinig mis. Het nummer Live it up komt me vaag bekend voor en heb ik vaker gehoord voor m'n gevoel. Dat kan zijn omdat het een cover is of omdat het een hit(je) is geweest en daardoor op radio of t.v. voorbij kwam.

avatar van Pitchman
Heb net de elpee gekocht op een platenbeursje waar bijna niemand was. Ik denk dat het met Verstappen te maken heeft. Moet hem nog luisteren , maar vielip had het over 'Live it Up' , wat hem vaag bekend voorkwam. Nu zie ik dat Rob Grange en Derek st Homes erop meespelen en die twee hebben jarenlang in de band van Ted Nugent gespeelt. Live it Up' staat ook op het album 'Cat Scratch Fever' van Ted Nugent. Misschien is dat hetzelfde liedje.

avatar van Arjan Hut
Een aardige plaat met typsiche Amerikaanse jaren 70-hardrock. Heb hem al een jaar of tien, maar het enige nummer dat ik echt onthoud is Jesse James. Past in het rijtje Trigger, Striker, Joe Perry Project, Ram Jam (eerste album), TKO (eerste album), voor de liefhebber en verzamelaar.

avatar van vielip
Pitchman schreef:

Ja dat moet het zijn dan. Bedankt voor de opheldering!