The Fresh & Onlys - Wolf Lie Down (2017)

Label: Sinderlyn

1. Wolf Lie Down (3:42)
  2. One of a Kind (6:06)
  3. Qualm of Innocence (4:46)
  4. Walking Blues (3:52)
  5. Dancing Chair (5:37)
  6. Impossible Man (4:10)
  7. Becomings (4:15)
  8. Black Widow (5:50)
avatar van EttaJamesBrown
Tja, hoe definieer je dit plaatje? Het openingsnummer rockt en maakt je hoopvol voor de rest. Niet alle hoop is even terecht al blijft het merendeel sympathiek. We zullen zien of het volgende maand in VERA beklijft. Ik verheug mij op een leuk avondje: de wolf is terug in Groningen.

Stilistisch soms moeilijk te plaatsen inderdaad, maar daar staat de band inmiddels bekend om heb ik het idee. invloeden van (alt)country (mondharmonica, trompet, rollende Johnny Cash gitaar) komen en gaan, maar zou dit toch geen roots-album willen noemen. Romantische invloeden van The Smiths en The Cure zijn altijd aanwezig, maar echt een popplaat is het ook niet. Wolf Lie Down en Impossible Man zijn het meest uptempo en doen me denken aan de poppunk van Smoking Popes - Born to Quit (1994) . Becomings klinkt vervolgens het meest country.

Alles is wel net dat beetje saaier dan het vorige album, iets kaler ook.