Danny Vera - The New Black & White Pt. III (2017)

Label: Excelsior

1. Snow in April (3:25)
  2. Running & Hiding (3:27)
  3. Toothpick Louis (3:30)
  4. One More Try (2:48)
  5. Baby Don't Go (3:10)
  6. And I Love Her (2:34)
avatar van E-Clect-Eddy
De eerste single van de nieuw EP is uit Snow in April

Een Big Band herbewerking van het nummer dat al op Pink Flamingo stond 8 jaar geleden. Duidelijk bedoelt voor het komende kerst seizoen, iets te smooth / zoet om nu al voor te vallen. Verder prima nummer en fijn uitgewerkt, maar meer Jazz / Jazzy dan de ingetogen Rock waar Danny in schittert.

avatar van meneer
Mooie hoes !

avatar van Premonition
Volgens Derksen overleeft Vera Voetbal Inside, ik ben bang van niet...

avatar van E-Clect-Eddy
Danny Vera is weer in topvorm! Heerlijk album om vandaag de dag mee te beginnen.

Heerlijk die galmende gitaar (hollowbody? Gretch?) in de intro van Baby Don't Go

And I Love Her een ingetogen akoestische gitaar cover van The Beatles, klinkt bijna als een demo / live-in-the-studio opname. Zonder enige productionele opsmuk, behalve wat echo op de stem.

avatar van Zwaagje
E-Clect-Eddy schreef:

Ik ken Danny Vera pas vanaf de laatste 2 EP's en ben hem wat meer gaan ontdekken. Komt ook door het optreden in Paradiso van gisteren. Daar zag ik een rockende Danny aan het werk; ik vind hem in de stijl van deze EP het beste tot zijn recht komen. Dus deze 2 EP's en de laatste bevallen me (voorlopig?) het best.