Kitaro - From the Full Moon Story (1979)

Japan

4. Fuji (3:47)
  5. Full Moon (4:46)
  6. Resurrection (4:52)
  7. From Astral (3:48)
  8. Heavenly Illusion (6:18)
  9. New Lights (8:22)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Een mooi album, echter niet zo goed als het debuut en zijn opvolger Oasis.
Zweverig, cosmisch en oosters getint, met mooie voorbeelden zoals Aurora en het ritmische en intense Hikari No Mai.
Full Moon heeft ook nog zo zijn momenten en de afsluiter New Lights mag er ook wezen.
Ook één van Kitaro's wat minder bekende albums. Duidelijk is dat albums zoals deze in de schaduw kwamen te staan, met het uitkomen van de Silk Road-albums, waarmee Kitaro meer bekendheid verwierf.

yorgos.dalman
Ben het eigenlijk volledig eens met de beschrijving van CorvisChristi hierboven en heb er weinig aan toe te voegen, behalve dat mijn sterwaardering schijnbaar iets hoger uitkomt.

Inderdaad lijkt dit album een beetje het kleine broertje van de Silk Road serie. Goed, soms meer dan goed (zoals het hierboven aangehaalde 'Full moon'), maar dat 'magische' van Kitaro wat ik zo graag in hem zie (en hoor) zoals met mijn favorieten als Ten Kai, Towards the west, de Silk Roads, komt hier maar bij vlagen om de hoek kijken...

avatar van Onslaught
Niet echt heel boeiend om naar te luisteren, misschien is het me te rustig.

Aurora vind ik echter wel een mooi nummer en ook Hikari no Mai heeft zo zijn momenten.

Niet geheel mijn smaak, maar dit is ook echt voor de liefhebbers.

2.5*

yorgos.dalman
Toch ook weer zo'n album dat met de tijd beter wordt. Geldt eigenlijk voor elk album uit de periode '78-'86. Voor mij althans.

avatar van habada
Mooi album met iets steviger elektronisch geluid
Intro met koekkoek is wat irritant door te veel herhaling
Wel album wat aandacht vast houdt
Niks mis mee dus !