Jaco Pastorius - Anthology (2014)

Alternatieve titel: The Warner Bros. Years

Jazz
Label: Warner Bros.

1. Crisis (5:21)
  2. Blackbird (2:47)
  3. Chromatic Fantasy (3:01)
  4. Word of Mouth (3:45)
  5. Three Views of a Secret (6:08)
  6. John and Mary (10:51)
  7. Continuum (2:33)
  8. Liberty City [Live Birthday Concert Version] (8:09)
  9. Soul Intro / The Chicken [Live Birthday Concert Version] (7:57)
  10. Reza [Live Birthday Concert Version] (10:34)
  11. Happy Birthday (1:49)
  12. Punk Jazz (4:35)
  13. Amerika (1:09)
  14. Invitation [Live 1982] (6:57)
  15. Domingo (5:31)
  16. Sophisticated Lady (5:16)
  17. Fannie Mae (2:38)
  18. Eleven (0:48)
  19. Okonkole' y Trompa (7:04)
  20. Nativity (Airto Moreira) (6:33)
  21. Mood Swings (6:01)
  22. Donna Lee (7:05)
avatar van Tozifra
Dit album heb ik recent aangeschaft ter voorbereiding van een bezoek aan het lokale filmhuis, waar ik de documentaire Jaco ga beleven. Ik was al in het bezit van zijn debuutwerk uit 1976. Van die plaat staan drie nummers op Anthology, te weten Continuum (7), Okonkole' y Trompa (19) en Donna Lee (22), maar nu in live-uitvoeringen. Nummers 1 t.m. 6 zijn afkomstig van 'Word of Mouth' uit 1981 en daarmee heb je meteen dat hele album op één nummer na. Dat nummer (Liberty City, 8 ) staat hier in een live-uitvoering. Die komt van de plaat 'The Birthday Concert' met opnames uit 1981. Van dit concert komen ook de nummers 7, 9, 10, 11, 12 en 15.
Van de live-plaat Invitation uit 1983, in Japan opgenomen met de Word Of Mouth Big Band, komen de nummers 13, 14, 16, 17 en 18. Nummer 19 komt ook uit Japan van dezelfde Big Band, maar is eerder uitgebracht op Twins II op naam van de Jaco Pastorius Big Band.
De overige twee nummers komen van albums van andere artiesten. Nativity komt van I'm Fine, How Are You? van percussionist Airto Moreira en Mood Swings van Upside Downside van gitarist Mike Stern.

avatar van Leptop
Ik zag deze liggen voor een mooi bedrag en het leek mij wel een goed moment om nader kennis te maken met deze topbassist. Eerste indruk is positief, maar ik word nog niet weggeblazen. Ligt natuurlijk ook aan de muziek zelf. Zou dan eigenlijk Weather Report moeten luisteren.