Mijn versie van Sex Power (die net zoals die van vigil degene is van dat vage label uit Monaco) bevat naast genoemd album ook nog eens het album
Vangelis - Fais Que Ton Rêve Soit Plus Long Que La Nuit (1972). Dubbel feest dus

!!
Tevens is mijn versie van Sex Power opgedeeld in maar liefst elf stukken, in tegenstelling tot de tracklist hier op MusicMeter vermeldt.
Sex Power, de soundtrack van de gelijknamige Franse film, is een interessante release, die tot nu toe eigenlijk nooit een officiële CD-release heeft gekend. Dus in wezen is mijn versie meer een soort bootleg. Maar de geluidskwaliteit is erg goed!
De LP is al jaren een waar collector's item en dan vooral de originele LP die Philips in 1970 uitgebracht heeft wordt, als je 'm al tegenkomt, vaak voor honderden dollars of euro's verkocht.
Zelf hou ik het maar gewoon op de 'Platinum Music' CD-release.
De muziek klinkt voor Vangelis-maatstaven redelijk primitief, echter is er op een redelijk aantal nummers die typische Vangelis-stijl al te horen, waarmee hij later zoveel successen zou oogsten.
En zo wil het dat bijvoorbeeld "Movement One" eigenlijk al beschouwd kan worden als 'vintage' Vangelis: mooi, plechtig thema doorspekt met opvallend percussiewerk, waarvan dat laatste zeker niet misstaan zou hebben op zijn eerste, officiële solo-album Earth.
Echter staat er nog meer fraais op: "Movement Four" kent een prachtig thema, waarvan ik me stiekem altijd heb afgevraagd hoe groots en indrukwekkend dit nummer had kunnen klinken, als Vangelis deze jaren later in een nieuwere versie gepresenteerd zou hebben. Ook is er (woordloos) gezang te horen, wat zomaar weleens van Demis Roussos afkomstig zou kunnen zijn.
Andere opvallende momenten zijn "Movement Seven" die naast spannend percussiewerk, naargeestig, neuriënd gezang laat horen wat praktisch zo op een Heaven and Hell had kunnen staan.
Op een gegeven moment wordt het prachtige thema uit "Movement Four" nog een keer herhaald, tijdens "Movement Eight" en eigenlijk is het wonderlijk te noemen, dat Vangelis in die tijd werkelijk het maximale uit zijn keyboards en (spaarzame) synths wist te halen en daardoor zorgt voor een maximaal effect.
Al met al is Sex Power in ieder geval voor de Vangelis-fan verplichte kost. Niet het gehele album heeft muzikaal veel om het lijf, maar de genoemde stukken zijn toch echt wel de moeite waard en maken dit album tot een bescheiden en zeldzaam uniek Vangelis-werkje.