Scanner - Hypertrace (1988)

West-Duitsland
Label: Noise

1. Warp 7 (4:28)
  2. Terrion (4:52)
  3. Locked Out (6:25)
  4. Across the Universe (3:52)
  5. R.M.U. (5:47)
  6. Grapes of Fear (3:57)
  7. Retaliation Positive (4:26)
  8. Killing Fields (4:23)
  9. Wizard Force (4:26)
  10. Galactos * (3:45)
Een van de beste powermetal albums die ik ken (zie het nog als speedmetal eigenlijk). Catchy songs, flitsende solo's en een leuke sci-fi setting.

avatar van Tommentor
Een gigantisch ondergewaardeerde band uit Duitsland! Scanner had makkelijk even groot kunnen worden als Helloween.
Lekkere sfeer op dit SCI FI power/speed metal album!

4 sterren!

avatar van Kronos
Wat een geweldig debuut is dit toch.

Fans van de vroege Helloween (tot en met Keeper of the 7 Keys) kunnen hier volop hun hart aan ophalen.

Niet dat Hypertrace er een kopie van is. Scanner heeft een eigen geluid. Maar de muziek wordt eveneens voortgedreven door eenzelfde blij makende energie waar je nooit genoeg van krijgt. Echt verslavend.

Het betreft hier overigens ook een conceptalbum. Melig verhaaltje.

Het album is helaas wel wat moeilijk te vinden, zowel op lp als cd.

wat een lelijke hoes! kom hem net tegen op youtube maar ff kijken of ik dit album ergens kan downloaden ofzo want de reacties hierboven zeggen veel goeds!

vooral die van Kronos want ik ben een zeer grote fan van de keeper of the 7 keys heb ze daarom ook beiden in huis part 1 en part 2!

zozozo wat is dit een band!

en idd een beetje een vleugeltje van helloween omdat de solo's steeds weer wil luisteren vooral die van'terrion' blijft fenomenaal!

de rest is eigelijk een beetje ja dat standaard powermetal maar de solo's zijn beter als die van een bijvoorbeeld Edguy's laatste album "age Of The Joker" waar ik eigelijk meer keyboard hoor!

een 3.5 voor de goede solo's in de nummers en toch een beetje het standaard powermetal maar wel goed als je een keer lekker wil raggen!