Tom Helsen - Hilite Hotel (2007)

Belgiƫ
Label: MTC

1. Slow Me (3:28)
  2. Sleepless Nights (3:33)

met Hannelore Bedert

3. Easy (2:35)
  4. Sun in Her Eyes (3:01)
  5. Change Yourself (3:15)
  6. Yeah Yeah (3:39)
  7. Hilite Hotel (2:13)
  8. Love Yourself to Death (4:05)
  9. Julia & I (3:22)
  10. Ain't over Till (3:58)
persoonlijk vind ik zijn vorige twee cd's (met gitaar!) iets beter dan de deze ... Maar ik heb deze Belg vorige week live gezien, en CHAPEAU! pracht van een optreden. (trots om belgisch te zijn ^^)

mathieudc
Leuke cd, wel een beetje teveel van hetzelfde...Beste liedjes zijn Sun In Her Eyes, Change Yourself en Slow Me

EVANSHEWSON
IK heb de gok gewaagd, puur op basis van Sun in her Eyes. Hij was al licht afgeprijsd en ik dacht... ok, neem maar mee.

Straks beluisteren. Nu eerst in bad. En daarvoor dient de plaat van MIKA dan weer!

Wàt zit een mens soms raar in elkaar!

Joy
xou alleen in bad gaan met mika als ik van plan was mezelf te verzuipen

EVANSHEWSON
Joy schreef:
xou alleen in bad gaan met mika als ik van plan was mezelf te verzuipen

Ik kom niet meer bij hahahaha !

Betreffende deze van Tom Helsen, iemand zei hier dat het nogal allemaal gelijk klonk. Kan hem geen ongelijk geven; Hier en daar springt iets uit de band (Sun in Her Eyes, Change Yourself) en de rest is inwisselbaar met elkaar; Nou ja, slechte muziek is dit allerminst, maar een topplaat net zo min.
***

avatar van xSarah
Ik heb hem gezien in Sint-Niklaas voor Music for Life. Absoluut de moeite waard om voor in de vrieskou te blijven staan!
Superalbum, trouwens

avatar van rkdev
Alleen al kopen voor deze drie werkelijk briljante nummers: Easy, Sun in Her Eyes en Change Yourself !!

Father McKenzie
Ik heb me destijds helaas flink laten vangen, zoals zovelen denk ik aan die aanstekelijke single "Sun In Her Eyes". Met de rest van dit kleffe plaatje kan ik absoluut niets, de rest van het oeuvre van Tom Helsen zal me redelijk worst wezen, ik hou het voor die single op een toevalstreffer....

mathieudc
Dat je veel nummers niet veel vindt kan ik begrijpen, maar vind je 'Change Yourself' en 'Easy' ook niet goed? Ik ben wel akkoord dat 'Sun In Her Eyes' het sterkste nummer van Tom Helsen is!

Father McKenzie
Die twee die je daar noemt, die kunnen er mee door, de rest is erg middelmatig. En in Milow zie ik tegenwoordig weer zo een artiest waar we wel eventjes zullen van horen, maar zijn muziek zegt me eerlijk gezegd niets, ik vind het plastieken muziek, een beetje gebakken lucht....

mathieudc
Heb je dat nu op Tom Helsen of op Milow (van naam vergist)?

Hier zitten we dan wel bij Tom Helsen, maar ik wil het gerust over Milow hebben ook hoor!

Wat betreft zijn eerste album, dat vind ik werkelijk schitterend, intiem, sfeervol. Niet al teveel franjes maar gewoon oerdegelijke popmuziek! Zijn opvolger vind ik ook een stuk minder, maar het wordt nooit echt slecht: bij vlagen weet hij het niveau van plaat één te halen, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Ik heb er wel respect voor dat hij na zijn succesvolle debuut voor een andere weg heeft gekozen, hoewel die weg mij minder bevalt.

Dat het uw muziek niet is...tjah, smaken verschillen nu eenmaal. Zolang er voor elks wat is om écht van te genieten, ben ik tevreden en kunnen we dus voornamelijk op het positieve focussen. Voor mij mogen de 00's er gerust zijn! (dat is dan ook de periode waarin ik muziek heb ontdekt -de laatste twee/drie jaar-).

Father McKenzie
Ik vind beiden nogal slappe hap, zowel Milow als Tom Helsen, maar wil hen verder niet afkraken of zo, het is mijn ding niet, duidelijk niet.... groetjes aan de fans, zeg maar!

Father McKenzie schreef:
groetjes aan de fans, zeg maar!

Bedankt

avatar van Slowgaze
Ik heb deze voor weinig geld zien liggen. Waar is dit ongeveer mee te vergelijken? Misschien dat mijn interesse nog verder aangewakkerd kan worden.

Naar mijn mening is hij duidelijk beinvloed door Neil Finn

avatar van Slowgaze
Dat zegt mij vaagjes wat. Crowded House, toch? Verder?

Niets speciaal aan dit album. Ik ben geen fan hem. Het nummer Night & Day dat hij met regi opgenomen heeft vond ik een goed nummer. Daarom wou ik eens wat van zijn eigen werk horen.

avatar van rkdev
Eindelijk komt deze sympathieke Belg weer onder de aandacht in Nederland. Het geweldige nummer 'Sun in Her Eyes' zit namelijk in een reclame (Spa?) en krijgt hierdoor weer airplay.
Zal het dan eindelijk gaan gebeuren ... ?