Iron Maiden - The Book of Souls: Live Chapter (2017)

Label: Sanctuary

1. If Eternity Should Fail (7:46)
  2. Speed of Light (5:08)
  3. Wrathchild (3:00)
  4. Children of the Damned (5:14)
  5. Death or Glory (5:15)
  6. The Red and the Black (13:17)
  7. The Trooper (4:05)
  8. Powerslave (7:31)
  9. The Great Unknown (6:50)
  10. The Book of Souls (10:49)
  11. Fear of the Dark (7:34)
  12. Iron Maiden (6:05)
  13. Number of the Beast (5:06)
  14. Blood Brothers (7:35)
  15. Wasted Years (5:38)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Je kon er geld op zetten dat er een nieuw livealbum zou aankomen, maar waarom niet: het blijven overwegend kwalitatief uitstekende uitgaves. Meer info: The Book Of Souls: Live Chapter - ironmaiden.com. En met een voorproefje: Iron Maiden - Speed Of Light (from The Book Of Souls: Live Chapter) - YouTube.

avatar van Kondoro0614
Het was een geweldige show. Op naar de volgende.

avatar van Eddie
Lekker! Je kunt er inderdaad de klok op gelijk zetten, met uitzondering van de Matter of Life and Death tour brengen ze na elke tour een zeer goede live plaat uit. Over het nut ervan kun je van mening verschillen, het is misschien wel een overkill aan live releases, aan de andere kant maken ze zich er nooit makkelijk vanaf, het zijn stuk voor stuk goede live platen met een verzorgde verpakking.

Geen bluray

avatar van Remco 27-2-1989
Zonde dat er geen live album is verschenen van de Maiden England World Tour, waarbij Vele nummes van het Seventh son of a Seventh Son album ten gehore werden gebracht. ook zonde dat dit geen compleet live album is. maar in de stijl van de Flight 666, dus een nummer van ieder land waar ze zijn geweest. daar ben ik gewoonweg geen fan van. dat laatste Blind Guardian Album zit ook zo in elkaar. heb altijd het gevoel alsof er dan iets mist bij het geluid en de performance.

avatar van crosskip
Remco 27-2-1989 schreef:

Bij Flight 666 was het qua landen chronologisch volgens mij? Dat vond ik ergens nog wel wat hebben. Wel weer onzinnig dat ze op deze release dus wel The Great Unknown en niet Tears Of A Clown hebben gezet. Zijn beide dan wel gespeeld tijdens andere legs van de tour, maar als je dan toch geen compleet concert uit brengt...

Van de Maiden England tour is btw wel een toffe registratie van het concert op RaR te vinden op Youtube.

Remco 27-2-1989 schreef:

Een live release van een tour ter gelegenheid van een live-release, zou dat niet overdreven zijn?

Casino Boogie
Komt ie uit op Warner Brothers? dacht dat ze nog steeds bij EMI onder contract stonden...

Eddie schreef:

nee, want Flight 666 is tijdens de somewhere back in time world tour opgenomen. en die tour ging toch om de re release van live after death? of begin ik nou in de war te raken.

avatar van gigage
Daar heeft Remco een punt. Hoewel er ook een verzamelaar (Somewhere back in Time) ter ondersteuning werd uitgebracht.

Icon E
De Somewhere Back In Time tour was ter gelegenheid van The History...part 2-dvd. Met Live After Death-film inderdaad.
Eerder was er de Early Days tour die bij part 1 hoorde en de Maiden England tour van later hoorde weer bij de part 3 dvd.

Remco 27-2-1989 schreef:

Dat klopt inderdaad, maar die situatie was anders. Flight 666 was een release ter promotie van de feature film over de tour met de Boeing. Bij die release had ik overigens ook het gevoel dat het een beetje dubbel op was. Een live DVD, oke, maar het album? Ook daar had ik achteraf het gevoel dat een live album van een tour die in het kader stond van een live album wel overdreven is.

Ga hem vast wel kopen...alleen al vanwege de Book of souls nummers, maar feit blijft wel dat je nummers als Fear of the dark voor de zoveelste keer op een live CD erbij krijgt. Toch jammer dat ze niet eens voor meer variatie in de setlist kiezen.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
"Flight 666: The Sequel". Zo zal het blijven aanvoelen door hun beslissing om de vijftien nummers van dit album te halen van vijftien verschillende optredens maar Iron Maiden levert weer een puike plaat af waar mij bijzonder opvalt hoe goed Bruce Dickinson bij stem is..

avatar van Remco 27-2-1989
Het valt mij ook op dat Hallowed be thy name er niet op staat terwijl dit wel tijdens de eerst tour leg op de setlist stond. en dat de setlists naarmate de jaren verstrijken korter worden. zal wel door de leeftijd komen of door de lengte van de nummers.

avatar van Desert

Remco 27-2-1989

Er is een juridisch dispuut over Hallowed Be Thy Name. Vandaar dat het uit de set is geschrapt.

Desert schreef:

dat meen je niet wist ik niks van.

avatar van Kronos
Ik ga gewoon wachten tot de cd afgeprijsd is.

Kronos schreef:
Ik ga gewoon wachten tot de cd afgeprijsd is.

Same here. Ik bedoel, als maiden fan ben ik nou niet echt verstoken van live platen de laatste 20 jaar. Ik vind bijna €30.- voor een plaat die werkelijk 0,0 toevoegt aan het ouvre wat veel van het goede.
Behalve de BoS nummers zijn werkelijk alle overige nummers al op meerdere live releases verschenen.

De You-tube uitzending was dan wel weer supergaaf. Ik had liever een Live DVD gehad dan een live CD, die koop ik om de verzameling compleet te houden. Ik kan me niet herinneren dat ik Flight 666 heb gedraaid, en En-Vivo zit zelfs nog in het plastic zag ik van de week (toen ik aan kijken was of ik de re-release maiden England überhaubt heb (wat wel het geval blijkt))

avatar van Remco 27-2-1989
denk zelf dat ik deze ga skippen. het hele Live gevoel is bij mij weg, alleen maar omdat ieder nummer van 1 andere show komt. dan zet ik veel liever Rock in rio 2001 nog eens op. Live albums horen voor mijn gevoel van 1 of 2 dagen te komen. anders mis gewoon de Live feel. bij ieder nummer wordt 1 andere stad genoemd en dat zint mij echt niet.

Remco 27-2-1989 schreef:
/... Live albums horen voor mijn gevoel van 1 of 2 dagen te komen. anders mis gewoon de Live feel. ....

Dan ben je bij Maiden snel uitgeshopt

Voor dit soort live performances maakt de stad niet meer uit. Het is zo geregiseerd tegenwoordigen en dus de concerten duren op de minuut af even lang.

Maar liefst 6 nummers van Book of Soul, wat ik een geweldige plaat vind. Ik was dus benieuwd. Helaas vind ik deze live uitvoeringen soms wat te schreeuwerig gezongen. Bruce is ook niet altijd even goed bij stem. En dan zit helaas wel zijn stem behoorlijk voorin de mix, terwijl het instrumentaal allemaal wel in orde zit. En ook iedere keer weer 'scream for me': doe ook eens wat anders. Toch staat er ook flink wat moois op. De uitvoeringen van bijvoorbeeld Speed of Light, the Red and the Black & the Book of Souls zijn bijvoorbeeld sterk. Daar tegenover staan ook een paar wel heel vaak uitgebrachte live tracks. Zoals: weer the Trooper & Fear of the Dark?

avatar van R-Know
Wel een Maiden fan, maar alweer een live?
Book of Souls tour, ok maar als Tears of a Clown ontbreekt wacht ook ik wel tot de cd goedkoop is.
De Book of Souls Lp en Deluxe cd heb ik vanaf dag een nog in de folie staan, zonde.
Maar deze live cd kopen voor teveel geld is pas echt zonde.

avatar van Eddie
Eddie heeft hem toch maar in huis gehaald, zag hem bij de Media Markt liggen en kon het niet laten. De track list is redelijk goed, Hallowed be thy Name blijft natuurlijk een gemis, maar dat is nu eenmaal niet anders. Ik vind alleen de geluidskwaliteit per song wel heel wisselend, sommige nummers hebben een ronduit goed geluid, maar sommige nummers ontstijgen amper het bootleg niveau. Dat vind ik gek want ik neem aan dat alle nummer met dezelfde apparatuur opgenomen is, en maiden neemt niet het zaal geluid op maar dat wat uit de PA komt.

avatar van notsub
Nieuwe nummers afgewisseld met oude krakers, het blijft toch een lastig verhaal bij deze live registratie van Iron Maiden. Die recente nummers doen het voor mij nauwelijks. En de oude songs staan nog steeds als een huis. En met Powerslave en Children of the Damned zijn dan ook iets net minder voor de hand liggende keuzes gemaakt en wel degelijk persoonlijke favorieten. Komende zomer komt er al weer de Legacy Of The Beast Tour, waar ik nog meer lol aan ga beleven!

avatar van gigage
Ik heb het Wacken 2016 concert bekeken op YT (in HD, mooie registratie). The Great unknown zat alleen in de 2017 set (en dus hier op de CD)

avatar van Edwynn
In het Gelredome hadden we nog Tears Of A Clown. Helaas hier niet te vinden. In plaats daarvan vinden we hier Wrathchild en Great Unknown terug. Dat is ook prima natuurlijk
Verder was dit gewoon weer een puike liveplaat. Zeker als souvenir van de betreffende tour. Vooral het titelnummer en Red And The Black springen eruit. In het intro van Eternity Should Fail meezingen met de band vond ik een vreemde keuze maar het is een kleine smet. Vette uitvoeringen van Powerslave en Children Of The Damned maken het feestje compleet.

De 3LP versie is momenteel maar 22,50 op amazon.nl

avatar van Pitchman
Bedankt voor de tip West! Gelijk besteld. Waren er nog maar 3 op voorraad. Tegenwoordig een koopje, die prijs.