IAMX - Unfall (2017)

1. Little Deaths (5:00)
  2. TickTickTick (3:42)
  3. Hysteria (3:28)
  4. Running Point (3:32)
  5. Trust the Machine (3:15)
  6. The Noise Cabinet (3:04)
  7. Cat's Cradle (3:28)
  8. Mirtazapine (4:18)
  9. Polar I. (2:55)
  10. TeddyLion (4:30)
  11. 11.11 (3:35)
  12. The Disease to Please (2:26)
  13. Windschatten (4:01)
avatar van E-Clect-Eddy
Zo na de Metanoia Addendum release van vorig jaar, minder dan een jaar na Metanoia, is er nu al weer een nieuw album. Zonder dat er voorafgaande een single van is uitgebracht! Chris Corner heeft een zeer productieve periode, helaas anderen ook en word ik bedolven onder een release-lawine die me tot de kerst wel zoet houd. Hoop in het weekend een gaatje hiervoor te vinden.

Alicia even inseinen.

avatar van Alicia
Dat laatste is dus gelukt! Ga dadelijk even luisteren!

avatar van Alicia
Helaas... dit album gaat 'm voor mij niet worden. Dit is misschien leuk voor de meer techno elektro bliepjes en plopjes liefhebber. Ik hoor liever de onvervormde, getormenteerde stem van Chris Corner gehuld in duistere cold wave sferen of verpakt in dansbare synth-wave popsongs.

avatar van E-Clect-Eddy
Chris Corner is weer eens op de instrumentale toer!

De vorige 3 instrumentale albums, versies van The Alternative: Instrumental (2006) hadden voor mij niet gehoeven. Ik luister naar IAMX juist om de stem van Chris te horen.

Dit album is ook nagenoeg geheel instrumentaal maar geen aftreksels van zijn vorige albums. De eerste beluistering was aangenamer dan ik van te voren had verwacht van een instrumentaal album van Chris.

Dansbaar, neigingen naar House en Techno en Ambient. Zou Chris misschien ook nadenken over het maken van een soundtrack / score?

Laten nog eens goed naar luisteren...

avatar van E-Clect-Eddy
Behalve dit album komt er nog een tweede aan, waarin wel gewoon door Chris gezongen wordt.

Moet zeggen de tweede beluistering bevalt al iets meer.

Het kan zijn dat Chris op het volgende album een iets andere muzikale richting wil kiezen, meer dansbaar?