Hossam Ramzy - Sabla Tolo II (2003)

Alternatieve titel: Further Journeys into Pure Egyptian Percussion

geen stemmen

Egypte
Wereld
Label: Arc

1. Wana Be-ied Annak (5:08)
  2. Harrira & Babshooba (3:17)
  3. My Brazilian Pearl (4:08)
  4. El Esma Wel Ma-shoom (4:11)
  5. Amar el Sahara (4:31)
  6. Wady Samba Ala el Malfuf (3:25)
  7. Halloween (4:17)
  8. Oyoun el Fallaha (3:48)
  9. Ya Gama-a (3:44)
  10. Hawary Al Qahira (4:14)
  11. La'bel Hadawa (3:10)
  12. Ya Sha-eyya (4:19)
  13. Rakataka (4:01)
Sheplays
Zoals de subtitel aangeeft is deze CD het vervolg op Sabla Tolo van 2000 en gaat de grote tablameester en guru van de Raks Sharqi, ofwel Egyptische buikdans, weer uitgebreider op reis door het Egypte van de diverse rythmes welke voor Westerse oren uitermate gecompliceerd zijn.

Hossam en zijn vrouw Serena komen regelmatig naar Europa, ook naar Nederland, om workshops dans met live percussie te geven. Hij geeft incidenteel ook masterclasses voor percussionisten.

In dit kader kan ik ook zijn dubbel CD "Rythms of the Nile" aanbevelen waarop hij een volledige workshop geeft.

Hossam heeft gewerkt met o.a. Peter Gabriël en de Gypsy Kings en heeft meegewerkt aan "No quarter unledded" van Led Zeppelin.

Website