Deodato - Night Cruiser (1980)

Braziliƫ
Funk / Dance
Label: WB

1. Night Cruiser (6:19)
  2. Easy Side Strut (5:37)
  3. Skatin' (5:18)
  4. Uncle Funk (6:30)
  5. Love Magic (4:40)
  6. Groovitation (6:13)
RedLightCityBoy
Vele jazz muzikanten gingen eind jaren '70 begin jaren '80 steeds vaker op zoek naar de combinatie tussen andere genres.
Vaak kwam funk hier bij kijken, maar ook erg vaak disco.

Zo deed ook 'Eumir Deodato Almeida' dat.

Op deze plaat weet hij een leuke mix te makken van funk en disco.
Ook hoor je nog wel ergens de jazz invloeden terug.

De muziek ligt vrij simpel en ontspannen in het oor.
Echt een lichte zomerse plaat, die niet gauw verveeld.
Het kent 4 redelijk sterke nummers met over het algemeen niet zo heel erg veel orginaliteit, maar zeker niet verkeerd.
En 2 nummers: Skatin' en Love Magic zijn gewoon erg mooi.

Het is een plaat die ik zeker nog vaker zal luisteren.
Het is niet zijn beste werk, soms missen toch echt de blaasinstrumenten.
Dat zou de nummers extra warmte geven.

Broeierige fusie van funk, jazz, disco en nog enkele Braziliaanse invloeden zoals in Skatin'. Ik hou van dit soort muziek en kan daar gewoon niet genoeg van krijgen. In bruine cafeetjes ga ik altijd uit mijn dak als dit soort muziek speelt. Zijn ook sounds om lekker sociaal op te doen. Night Cruising en Uncle Funk zijn mijn favorieten hier.