The Mamas & The Papas - Deliver (1967)

Folk / Rock
Label: Dunhill

1. Dedicated to the One I Love (3:01)
  2. My Girl (3:35)
  3. Creeque Alley (3:50)
  4. Sing for Your Supper (2:49)
  5. Twist and Shout (2:54)
  6. Free Advice (3:20)
  7. Look Through My Window (3:09)
  8. Boys & Girls Together (3:17)
  9. String Man (3:02)
  10. Frustration (2:59)
  11. Did You Ever Want to Cry (2:56)
  12. John's Music Box (1:06)
Pieter Paal
John Phillips wist door zijn arrangementen van covers zoals 'Dedicated to the one I love', 'My girl' en 'Twist and shout' iets eigens te maken. In 'Creeque Alley' wordt de hele geschiedenis van M + P bezongen.
'Sing for your supper' is Mama Cash op het lijf geschreven.
'Look through my window' is een heerlijk mellow nummer. 'String man' heeft dus niets met een verkoper van strings te maken.
'Frustration' is een heerlijk intrumentaaltje en het laatste nummer is gewoon het geluid van een speeldoosje en Michelle die op het eind de kamer binnenkomt.

avatar van kort0235
Deliver vind ik een goed album, maar de 1e ( If you can believe....)en de 4e LP ( the Papas & the Mamas) vind ik kwalitatief wel beter.
Die vier stemmen hebben unieke en supermooie song ten gehore gebracht, hetgeen niet snel geevenaard werd (misschien Crosby, Stills, Nash & Young?
Jammer dan Mama Cash zo vroeg overleed!