Eriksson Delcroix & Sun Sun Sun Orchestra - Magic Marker Love (2017)

Belgiƫ
Pop / Country
Label: V2

1. Joey (6:03)
  2. A Sweetheart's Cowboy (3:42)
  3. First Another Cigarette (3:10)
  4. Skater Cowboy (1:58)
  5. Pow Wow Nr1 (2:30)
  6. Magic Marker Love (4:43)
  7. Three Sisters (3:50)
  8. Elegie (6:16)
  9. The Colours All Go to Bed (3:00)
  10. Home (3:38)
avatar van Jan Stragier
Fantastische muziek. Combinatie met Sun*Sun*Sun Orchestra is kwaliteit gegarandeerd !

avatar van Lura
Jan Stragier schreef:

Het is inderdaad weer een fantastisch album geworden, iets minder variatie dan op het vorige album, maar meer homogeen.
Eriksson Delcroix and Sun Sun Sun Orchestra - Three Sisters (Official Audio) - YouTube

Je bent zeker familie van celliste Seraphine Stragier?!

avatar van Lura
De afgelopen jaren is de populariteit van het muzikale echtpaar Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson gestaag gegroeid. Debet daaraan waren de albums For Ever en Heart Out of Its Mind. Avontuurlijke countryalbums, ver verwijderd van de hedendaagse mainstream country acts uit Nashville.

Eigenzinnig vaart dit duo met succes haar eigen koers. Een aantal van de arrangementen op Heart Out of Its Mind werden verzorgd door Tim Vandenbergh van Sun*Sun*Sun Orchestra. Bij de cd-presentatie van dat album in de Antwerpse Roma werden Nathalie en Bjorn door dit strijkensemble begeleid. De reacties van het publiek waren zeer enthousiast en was aanleiding voor hun samenwerking op Magic Marker Love.

De titelsong is een fraai eerbetoon aan een goede vriend van het duo, Lenn Dauphin. Dauphin overleed net als folklegende Sandy Denny na een ongelukkige val. Magic Marker was de bijnaam die Bjorn zijn vriend ooit gaf. Dauphin was naast een geweldig muzikant ook fotograaf en graficus.

Naast rouw vormt ook het geloof soms een thema op het album. Muzikaal gezien geeft het vijfkoppig strijkensemble een heel nieuwe dimensie aan de muziek van het duo. Net als op voorgaande twee albums grossiert het duo wederom in eigenzinnige en spannende arrangementen.

Bovendien ontginnen ze samen met het Sun*Sun*Sun Orchestra nieuwe wegen, die gelukkig volgend jaar een vervolg zal krijgen. Voor mij is deze combinatie de meest interessante act die in dit genre te vinden is.

ERIKSSON DELCROIX & SUN SUN SUN ORCHESTRA - NEW ALBUM - YouTube

avatar van WoNa
De eerste twee platen van het duo Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix konden mij niet buitengewoon boeien. In mijn ogen was het te bekend klinkend en te weinig origineel om tot meer luistersessies uit te nodigen. Dit verandert totaal met Magic Marker Love. Het album doet mij heel erg denken aan mijn favoriete band van de 90s The Walkabouts op hun twee platen met strings attached. Meer in het bijzonder de plaat die het front duo Chris Eckman en Carla Torgerson opnamen met Griekse musici.

Eriksson Delcroix ging een samenwerking aan met het Sun Sun Sun Orchestra en dit levert een mix op van country noir met Twin Peaks. De muziek is duister, neigt naar het mystieke, zonder te zweven. Het nodigt uit tot intensief luisteren of er ergens nog een tipje van het mysterie wordt opgelicht. Het is een samenwerking die volkomen slaagt en beslist iets doet met de som der delen.

Het is voor mij dan ook niet mogelijk om er een nummer speciaal uit te halen of te wijzen op fraaie accenten hier en daar. Magic Marker Love is een van die platen die werken als een geheel. Het is één blok van 10 nummers, alle even mooi en indrukwekkend. Voor mij dus een echte verrassing, omdat ik het duo tot op heden onder aangename middelmaat schaarde, maar niet meer. Daar is dus verandering in gekomen. Ik sluit niet uit dat de **** nog omhoog kunnen gaan.

Het hele verhaal staat hier op WoNoBlog.

De twee voorgangers begon ik met 4* en allebei zakten ze af naar 3,5*. Prachtig op het eerste gehoor, maar niet genoeg beklijvend om uit te groeien tot net dat beetje meer.
Benieuwd hoe het Magic Marker Love zal vergaan. Het album heeft een warm bad gekregen door de toevoeging van Sun Sun Sun Orchestra, zeer waarschijnlijk de sterke troef hier.

Een mooi, groots en warm avontuur. Rustig vooruit hobbelend, en toch boeiend genoeg. Zou dit dan wel op 4* blijven staan?! De kans lijkt groot deze keer.

avatar van muziekobsessie
Ik vind dit ook n geslaagde originele combi. Klassieke country muziek! Beetje n moderne 'once upon a time in the west' zou best n 4,5 kunnen worden....