GHQ - Heavy Elements (2006)

Avant-Garde
Label: Three Lobed

1. Lost in the Blinding Sheen of Moonlight Mirrored (15:34)
  2. Twelve Events (8:48)
  3. Cold Dark Matter (13:01)
avatar van The Scientist
Fijn album.. diepe vocale drones, met knarsende violen en ook gitaren en drums... goeie experimentele dingen.. vooral die drums klinken er apart, maar goed, doorheen

Sietse
vocalen? Bij GHQ? Vreemd.

avatar van The Scientist
Dat las ik iig ergens.. ze hebben ze in ieder geval goed onherkenbaar verwerkt

handsome_devil
amai, deze heb ik nog eens toegevoegd idd lang geleden dat ik em gehoord heb, maar ik vond em ook mooi ja.

The Scientist schreef:
Dat las ik iig ergens.. ze hebben ze in ieder geval goed onherkenbaar verwerkt

Het lijkt me vreemd, maar je weet het nooit met deze lui.

Sietse
bedoelen ze niet gewoon onverstaanbare vocalen ergens op de achtergrond, maar wel met woorden?

"Diepe vocale drones", m.a.w. iemand die in de microfoon hijgt en schreeuwt om daar een flinke dampende drone van te draaien? Zo zou ik het tenminste opvatten. Geen vocalen in de zin van een mooie country song uiteraard.

Sietse
nou ja, dat doen ze dus weer net ff niet zeg maar.
Wel dat hijgende woorden uitbrabelen maar niet van die vocale drones zoals je bij Grouper of Pocahaunted wel hoort. Of ik heb het gewoon helemaal mis.
Live deden ze dat iig niet.

handsome_devil
boeieee, als het maar mooi is.

Sietse
wel boeieeeee ja, we moeten het toch ergens over hebben

maar ga anders ff die ene die ik op plaat heb toevoegen

Edit: ohh nee, jij moet studeren enzo. Dat kan nog wel ff wachten.