Admiral Freebee - A Duet for One (2017)

Alternatieve titel: Disturbing the Comforted and Comforting the Disturbed

Belgiƫ
Label: Sony

1. Admiral for President (5:50)
  2. Oh Darkness (4:15)
  3. Coming of the Knight (3:38)
  4. Man in the Long Black Coat (3:52)
  5. Getting Ready for Luck (4:51)
  6. Buddy (3:01)
  7. Get Out of Town (2:44)
  8. Ever Present (5:14)
  9. Breaking Away (3:48)
  10. Nobody Knows You (3:48)
avatar van CWTAB
Helaas een overbodige zeikplaat geworden, Freebee kan het wel aan om z'n werk akoestisch te brengen maar hier mankeert de drive bij de nummers (Oh Darkness is slaapverwekkend)

beaster1256
Inderdaad , minder album !

avatar van AOVV
Ik moet bovenstaande heren bijtreden, terwijl Tom Van Laere het wel in zich heeft, hoor. Het is gewoon niet echt geïnspireerd gebracht, en bepaalde songs, zoals Oh Darkness, hebben er ook geen baat bij om akoestisch te worden gebracht.

2,5 sterren

avatar van metalfist
Admiral Freebee live zien, het is altijd een heuse gebeurtenis. Ik denk dat ik hem ondertussen zo’n 6x heb gezien waaronder een paar keer Linkerwoofer maar ook intiemere concerten zoals bij Record Store Day en een miniconcert in een lokale vestiging van FNAC. Dat miniconcert in FNAC was ter promotie van de release van deze A Duet for One en dat was - met onder andere een akoestische versie van Blues from a Hypochondriac, één van zijn beste nummers - een veel leukere zit dan alles uit A Duet for One. Onvoorstelbaar dat een man die live zo indrukwekkend kan zijn, zo’n makke liveplaat uitbrengt. Zeker omdat er gewoon zoveel beter livemateriaal te vinden is. Op Youtube staat bijvoorbeeld de show van 26 oktober 2011 in de Ancienne Belgique (met de immer geweldige Filip Kowlier op bas) en dat is de Admiraal zoals ik hem het liefst hoor. Opzwepend, intiem maar vooral op alle vlakken bezwerend en dat aspect komt in deze plaat absoluut niet tot zijn recht. Het nummer Man in the Long Black Coat (een cover van zijn grote idool Bob Dylan) is het eenzame hoogtepunt, al heb ik hem dat ook al beter weten brengen. Nu moet ik zeggen dat de laatste keer dat ik hem live zag ook al een beduidend mindere show was. Veel onsamenhangend gebrabbel, makke uitvoeringen en een publiek dat er ook weinig van leek te begrijpen. Ik blijf fan maar het is jammer dat net dit zijn enige officiële liveplaat is. Ik zag dat Ancienne Belgique het concert van 9 oktober 2020 ook online heeft gezwierd, eens checken of de Admiraal het nog altijd in zijn vingers heeft en dat Linkerwoofer 2019 gewoon een offday was.