Marco Borsato - Thuis (2017)

Label: Universal

1. Thuis (3:41)
  2. Wakker (4:01)
  3. Alsof Je Vliegt (6:25)
  4. Voor Jou (3:54)
  5. 18 Jaar (3:18)
  6. Vrienden (3:46)
  7. Niemand Anders (3:33)
  8. Meester van Mij (3:58)
  9. Wat Doe Je Met Me (3:39)
  10. Eventjes Alleen (5:59)
avatar van frolunda
Muzikaal en qua zang best in orde maar die tenenkrommende teksten doen toch een behoorlijke afbreuk aan het album.Veel te gekunsteld allemaal.
Dat was naar mijn idee in het verleden soms toch wel beter verzorgd.
Matig tot gemiddelde plaat en voor mij mag ie in de toekomst wel wat vaker Thuis blijven

avatar van Marco van Lochem
Marco Borsato, 51 jaar inmiddels, heeft een geweldige carrière achter de rug en speelt nog steeds voor uitverkochte zalen. De albums die hij op gezette tijden uit bracht, waren verschillend van kwaliteit, zeker het in 2013 verschenen “DUIZEND SPIEGELS”, waarop geëxperimenteerd werd met andere stijlen. Persoonlijk vond ik die niet bij hem passen en ook de teksten op dat album waren minder pakkend en beeldend dan op voorgaande albums. Wat dat betreft was het 2 jaar geleden verschenen “EVENWICHT” een stap in de goede richting, maar met “THUIS” is hij, wat mij betreft, weer echt thuis. De songs zijn goed, hebben meer lagen, de teksten zijn af en er zit weer avontuur in de songs. Zelf vergelijkt hij het met het in 1995 verschenen “ALS GEEN ANDER”, maar enkele songs zouden ook niet hebben misstaan op de toppers in zijn discografie, “DE WAARHEID” en “ ZIEN”. Luister maar eens naar het met blazers versierde “WAKKER”, het prachtige opbouwende “ALS JE VLIEGT”, het mijmerende “18 JAAR” of het slotakkoord “EVENTJES ALLEEN” dat eindigt met een prachtig instrumentaal stuk. Samen met John Ewbank en Gordon Groothedde heeft Marco Borsato een album uitgebracht dat heerlijk weg luistert en waarmee hij, wat mij betreft, weer helemaal terug is…van nooit weg geweest trouwens!

avatar van Robbie34
Mooi omschreven Marco en geheel mee eens. De laatste jaren vond ik het allemaal maar vrij matig wat hij deed op het prachtige Mooi na dan. Maar veel songs van dit album haken weer aan bij het niveau van weleer. Album luistert heerlijk weg.

avatar van dynamo d
Ik vind Thuis naarmate ik het meer beluister steeds beter worden. Ja ja... Marco Borsato is mijn guilty pleasure. Beste nummers zijn Wakker, Alsof Je Vliegt, Niemand Anders, Wat Doe Je Met Me en het slotdeel van Eventjes Alleen vind ik ook mooi.

Arbeidsdeskundige
Thuis en Eventjes Alleen zijn de hoogtepunten van dit fraaie album.