Sarah Vaughan - The Essential (2003)

Jazz
Label: Metro

1. Mean to Me
  2. Don't Worry 'bout Me
  3. Interlude
  4. Lover Man
  5. You Go to My Head
  6. If You Could See Me Now
  7. Everything I Have Is Yours
  18. Black Coffee
  19. I Cried for You
  20. Summertime
EVANSHEWSON
Sarah Vaughan heeft één van de mooiste soul/jazzstemmen die er zijn. Deze klassedame, daar kun je niet langs.
De songkeuze is zeer afwisselend; Hier staan vele standards uit de American songbook op, dus dit is een prima introductie voor wie een zwoele en emotioneel volle stem weet te ontdekken en te waarderen.
Vette aanrader hoor!

****1/2

avatar van heartofsoul
Op dit album hoor je een nog jonge Sarah Vaughan een hele reeks standards vertolken. Het betreft opnames uit de periode 1944-1953, en de geluidskwaliteit houdt niet echt over. Maar na wat aanvankelijke ergernissen hierover raak ik iedere maal weer geboeid door haar zang. Die is hier nog niet zo gekunsteld als op veel latere opnames, en hier en daar komt ze zelfs in de buurt van Billie Holiday, al had die toch meer "soul" in haar stem. Ze wordt bovendien begeleid door een hele reeks van uitmuntende musici, waaronder Charlie Parker en Dizzy Gillespie. Aan mij is dit wel besteed; de menselijke stem is tenslotte ook een instrument en die wordt her prachtig gebruikt.