Elvis Presley - C'mon Everybody (1971)

Label: RCA International

1. C'mon Everybody (2:20)
  2. Angel (2:41)
  3. Easy Come Easy Go (2:24)
  4. Whistling Tune (3:21)
  5. Follow That Dream (1:41)
  6. King of the Whole Wide World (2:44)
  7. I'll Take Love (2:18)
  8. Today Tomorrow and Forever (3:26)
  9. I'm Not the Marrying Kind (1:53)
  10. This Is Living (1:47)
avatar van spinout
Een leuke verzamelaar met uitsluitend goede film nummers. Had wel wat langer mogen duren.

avatar van nlkink
Is King Of The Whole Wide World een compositie van Ray Davies? In de Kinks biografie The Sound And Fury van Johnny Rogan verteld Davies dat hij een demo met dezelfde titel naar Elvis Presley had gestuurd maar er nooit een reactie op had gehad.

Edit: Niet dus. Lees net op Discogs dat dit nummer in 1962 is uitgebracht.

avatar van spinout
Hey, weer een "Elvis weetje" dat ik nog niet wist. Dat hij vandaag op de kop af 41 jaar geleden gestorven is, weet ik dan weer wel.

avatar van spinout
Ben deze via Spotify weer eens aan het beluisteren. Nu valt mij iets te binnen, in 1971 bracht RCA dit album uit van jaren 60 film nummers dat zo'n 24 minuten in totaal duurt met een Elvis in jaren 70 stage kostuum op de hoes. Wat bezielde RCA?

avatar van Shaky
spinout De hoezen zijn sowieso niet om over naar huis te schrijven, maar deze keus is inderdaad belachelijk om de reden die je beschrijft.

Drie keer raden wie volledige zeggenschap had over de hoeskeuze.......

Onze Dries uit Breda

avatar van Shaky
Yep.. ons aller vrind uit Nederland.

Gelukkig heeft de, volledig random, songkeuze op dit album nog verrassend aardig uitgepakt. Dat dan weer wel, we moeten het maar positief bekijken

Een typisch uitmelk-plaatje van onze kermisklant uit Breda en de bobo's van RCA. Op zich niet eens een verzameling onaardige nummertjes, maar natuurlijk geen album dat in de verste verte volwaardig mag worden genoemd.

avatar van nlkink
Dit soort albums gaven mij als jochie van een jaar of 10 een heel vertekend beeld van Elvis omdat de ouders van vriendjes beging zeventiger jaren heel veel van die cheap ass compilaties hadden staan. Gelukkig is het helemaal goed gekomen later.