RSO - Rise (2017)

3. Truth (3:56)
  4. Take Me (4:36)
  5. Good Times (3:25)
avatar van buckingham
Tsja... wat moeten we hier nu van zeggen. Ik hoop dat het een voorproefje is met niet de allerbeste nummers die ze hebben opgenomen. Want dat schijnen er best veel te zijn. De muziek is niet echt te vergelijken met het solowerk van RS, laat staan het werk van Bon Jovi. Raakvlakken met het solowerk van Orianthi heeft het wel. Ondanks het feit dat ik het wel wat meer 'bluesy' had verwacht, valt het me niet tegen. Stemmen passen prima bij elkaar, Richie lijkt weer stukken beter bij stem, dan dat ik de laatste jaren heb gehoord en ze schijnen super veel plezier met elkaar te hebben, zowel muzikaal als privé. Dat laatste spat er in deze nummers wat mij betreft toch aardig vanaf. Dus ondanks het feit dat het me in eerste instantie muzikaal wat tegenviel, biedt dit toch zeker perspectief voor het album. Begin 2018 waarschijnlijk.

avatar van richiedoom
Even vluchtig naar geluisterd, moet eerlijk zeggen dat ik het vreselijk vind klinken. Richie Sambora is mijn held, één van de redenen waarom ik 13 jaar geleden ook gitaar heb leren spelen, maar dit werkje doet mij niets. Waar is het gevoel gebleven? Het klinkt allemaal veel te poppy, overgeproduceerd, te Amerikaans, te hip. Daarnaast valt zijn stem me ook behoorlijk tegen.

Ik zal nog eens proberen hier volledig naar te luisteren, maar ik ben bang dat ik er niet veel enthousiaster door kan worden.

avatar van milesdavisjr
En inmiddels heeft Richie ook deze dame verlaten. Vanuit artistiek oogpunt kan dat alleen maar positief uitpakken hoop ik. Wat is dit slecht zeg. Mijlenver verwijderd van zijn prachtige debuut, bevat dit werkje pop achtig materiaal dat fans van Maroon 5 nog wel kan aanspreken, maar de simpele wijze waarop dit wordt voorgeschoteld lust ik maar matig.
Als het goed is ligt er een soloplaat van Richie klaar om op de wereld los gelaten te worden, oorspronkelijk zou de release al in 2020 plaatsvinden maar is het helaas tot nader order uitgesteld.

avatar van Faalhaas
milesdavisjr schreef:

Richie heeft zich laten vertellen dat albums uitbrengen geen zin meer heeft. Af en toe wat losse nummers is waar we het mee zullen moeten doen.

RSO is niet erg interessant helaas, zijn recente solonummers gaan weer de goede kant op gelukkig.