The Agnes Circle - Some Vague Desire (2016)

Electronic / Rock
Label: Avant!

1. White Gate (2:42)
  2. Porcelain (4:57)
  3. Monument (4:08)
  4. Martial Love (3:28)
  5. Underneath the Ivy (3:38)
  6. Law of Angels (4:51)
  7. The Crystal Flowers (3:51)
  8. Under Reason (4:31)
Jean-Maurice
Old school gothic rock. Een aardig album dat ik omwille van de goede productie een 3,5 geef. Origineel is het natuurlijk niet maar welke band is dat tegenwoordig nog! Doet mij sterk denken aan de gothic rock van de jaren 90. Favoriete track; Porcelain.

Jean-Maurice
Het album vormt een mooi geheel, trouw aan de old school gothic rock en nergens wordt dat verbloemd. Tegenwoordig is 'gothic' uit dus noem ik het gemakshalve darkwave of in de verte misschien ook wel een beetje postpunk. Dit is weer zo'n typische groeiplaat die bij elke luisterbeurt beter wordt. 'Porcelain' springt er wel uit als om de toegankelijkheid gaat, luistert lekker weg. Toch zijn alle 8 nummers zeer de moeite waard. Typische mannelijke bas/bariton vocals die mij doen denken aan Steve Rawlings van The Danse Society en toch klinkt het hier nergens geforceerd. Door de explosie van alle revival bands in het genre is dit album wat ondergesneeuwd en dat is naar mijn mening onterecht. Prima plaat met de nodige tekstuele diepgang zonder al te veel muzikale hoogstandjes en opsmuk. Voor liefhebbers zeker een aanrader.

avatar van Alicia
Chique hoes én album! The Agness Circle is helaas aan mij voorbij gegaan. Maar ja, beter wat later dan nooit! Dit is zeker een mooi album voor de liefhebber van stijlvolle, dromerige darkwave!

Jean-Maurice
Mooi hè. Hier kan je hun album luisteren. Het is een duo afkomstig uit Londen.

The Agnes Circle - theagnescircle.bandcamp.com

avatar van Alicia
En heb je Spotify? Dan kan dat beluisteren natuurlijk ook! Eindeloos!

Lekker?!

Jean-Maurice
De vocals lijken erg op die van Steve Rawlings vind je niet Alicia? Ik vind dat helemaal geen probleem hoor!

avatar van Alicia
Wacht even, Jean-Maurice, want Steve Rawlings is van... The Danse Society?
Mijn geheugen laat mij nu even in de steek.
Ik zal het geluid van deze meneer Rawlings eventjes moeten opzoeken...
Zelf heb ik geen platen van The Danse Society. Waarom weet ik niet. Maar er staat vast wel iets van de band op Spotify!

Alicia schreef:
Zelf heb ik geen platen van The Danse Society. Waarom weet ik niet.

Huh!! Dan wordt het de hoogste tijd dat je die als de wiedeweerga gaat aanschaffen.

avatar van Premonition
Ik krijg bij deze band meer associaties met Lowlife, zowel muzikaal (bas en gitaar) als ook de zang. Jammer van die doodse ritmebox. Nieuw album op komst.

avatar van Chameleon Day
Martial Love is nochtans best aardig te noemen. Ik ga eens meer luisteren.

avatar van Chameleon Day
White Gate is nochtans best slecht….

avatar van Premonition
Porcelain is nochtans best een aardige single te noemen…

avatar van Chameleon Day
Zal dat nummer ook nog proberen. White Gate kwam voorbij op de Spotify-radio na beluistering van het laatste album van SLaG. En dat nummer vond ik zeer matig. Nodigt niet uit om het hele album te gaan beluisteren (tijd is immers schaars).