Motherwood - Motherwood (2017)

1 stem

5. Trauma
  6. Faithlessness
  7. Fear
avatar van Eddie
Heerlijke sfeervolle blackmetal plaat zoals die al 100-en keren eerder gemaakr is. Het knappe aan deze plaat is dat het allemaal wél heel erg bekend klinkt, maar niet dertien in een dozijn. Het is afwisselend genoeg om te blijven boeien, ook zit er binnen de songs voldoende afwisseling om het zaakje boeiend te houden. Motherwood houd een beetje het midden tussen de oude Emperor en Burzum. Gek genoeg vind ik het qua song opbouw erg veel van de oude Opeth weg hebben (Orchid/Morningrise era) niet qua stijl maar qua opbouw van de nummers. Wellicht één van de onverwachte uitschieters van 2017!

avatar van Dr.Pat
Niets nieuws onder het zwarte zonnetje, maar inderdaad uitstekend uitgevoerd.

avatar van Eddie
Idd, na een paar luisterbeurten kan ik ook wel stellen dat deze snel in de de vergetelheid zal raken. Het is goed gespeeld, en het verveeld ook niet. Maar het is ook geen plaat die snel nog eens opzet. Aanvankelijk dacht ik dat het wel eens een van de uitschieters van het jaar kon worden, maar zo'n vaart lijkt het niet te gaan lopen