The Everly Brothers - The Very Best Of (1964)

Label: Warner Bros.

1. Wake Up Little Susie (2:00)
  2. Crying in the Rain (1:59)
  3. Walk Right Back (2:18)
  4. Caty's Clown (2:22)
  5. Bird Dog (2:14)
  6. All I Have to Do Is Dream (2:19)
  7. Devoted to You (2:22)
  8. Lucille (2:29)
  9. So Sad (2:30)
  10. Ebony Eyes (2:54)
  11. Till I Kissed You (2:22)
  12. Bye Bye Love (2:15)
Pieter Paal
Nummers uit hun Warner Bros. jaren en re-recordings van nummers uit hun Cadence jaren.

avatar van vielip
Klopt. En laten die re-recordings nou veel beter klinken in vergelijking met de oorspronkelijke opnames! Dit album hadden m'n ouders op lp en heb ik als klein jochie grijs gedraaid! Ik was helemaal bevangen door die unieke samenzang. Ben zelfs halverwege jaren 90 nog naar een concert van ze geweest in Ahoy. Kaartje kostte me 70 gulden!! Dat was verreweg het meeste dat ik op dat moment ooit voor een kaartje had neergeteld. Maar ja, ik moest en zou er naartoe! Een geweldig concert was het!! Ondanks dat het na een uur en 15 minuten weer gedaan was.

avatar van nlkink
Verkeerde hoesfoto. Een verzamelalbum uit 1964 met een foto uit 1969/1970.

buizen
Had ik dit album op vinyl maar in bezit maar ken wel alle nummers. Supergoed album!

avatar van nlkink
Voor mij is The Everly Brothers* - The Very Best Of The Everly Brothers at Discogs de oorspronkelijke versie.

Deze The Everly Brothers* - The Very Best Of The Everly Brothers (Vinyl, LP, Album) at Discogs is een Canadese release uit 1970.

Beide albums hebben wel gemeen dat ze de re-recordings bevatten van oude hits uit de Cadence periode.

avatar van heartofsoul
Ik heb in bezit de oorspronkelijke vinylversie, met de passende hoesfoto. Maar het gaat uiteraard om de
muziek, en dan moet ik toch constateren dat de nieuwe versies van de Cadence-hits domweg onderdoen voor de originelen. Daarom, al blijft het fijn luisteren, trek ik er een hele ster af.

avatar van vielip
Ik vind deze opnieuw opgenomen versies juist veel lekkerder klinken. Maar goed, smaken verschillen

avatar van nlkink
Ik ben geneigd om met vielip mee te gaan in zijn waardering voor de re-recordings, heartofsoul.
Toen ik ze voor het eerst hoorde wist ik meteen dat het om re-recordings ging. Ik weet niet of het in de liner notes van dit album te vinden is maar ik heb ooit ergens gelezen dat de nieuwe versies een spontane actie waren na een dag vruchteloos opnemen voor een gepland album.
Dat ze goed genoeg waren voor een hitcompilatie was mooi meegenomen, want men hoefde niet bij Cadence aan te kloppen voor de originelen. Het klinkt eigenlijk te mooi. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Ik vind de nieuwe versies mooier omdat de toenmalige opnametechniek de vocalen en instrumenten zoveel meer lucht heeft gegeven. De akoestische gitaren klinken als akoestische gitaren en niet blikkerig en schel.

avatar van heartofsoul
Tja, lijkt me in ieder geval een kwestie van smaak. Verder heb je het dus vooral over de opnamekwaliteit begrijp ik ("blikkerig en schel"). Vind dat wel meevallen. Ik heb de Bear Family-box met Cadence-opnames Classic Everly Brothers en heb er geen klachten over. Wel zijn de re-recordings wat voller van klank, wat prominenter van geluid. Maar misschien heb jij betere oren dan ik. Ik houd bovendien erg van dat jaren 50- geluid dat ik daarom niet graag inruil voor de iets andere gitaarklank van de heropnames. Vandaar mijn "zuinige" waardering.

avatar van nlkink
Weet je, ik heb eigenlijk niet zoveel met The Everly Brothers zoals ze klonken in de Cadence periode en hun beginjaren bij Warner Brothers. Ik denk dat daar de oorzaak ligt.
Voor mij werden ze pas interessant toen hun succes wat afnam, dus vanaf 1965. De periode van Price Of Love, Love Is Strange, Love Of The Common People en Bowling Green en prachtige albums als Beat & Soul, In Our Image en Roots.

avatar van heartofsoul
Ja, valt wat voor te zeggen natuurlijk. De albums die jij noemt zijn inderdaad prachtig. Maar ik luister ook met grote regelmaat en gretigheid naar muziek uit de 50's en vroege 60's: doo-wop, stokoude rhythm and blues and rock 'n'roll, hillbilly e.d. Als ik dat een tijdje niet heb gehoord begint het weer te kriebelen bij mij en zoek ik iets uit mijn verzameling om te draaien. Dus we zijn het eens over het verbeterde geluid van de Warner Brothers heropnames, maar voor mij klinkt het, als ik een beetje kritisch luister, niet "authentiek" genoeg. De vocalen van Don en Phil van de originele opnames vind ik bovendien nét iets beter, al is het verschil minimaal. Heb vanmiddag even een luistertest uitgevoerd om mijn geheugen op te frissen. Grappig hè, die verschillen in perceptie.

avatar van Funky Bookie
Leuke verzamelaar van de broertjes. De samenzang is fantastisch. Muzikaal uiteraard wat oudbollig, maar het luistert heerlijk weg.