Helloween - Keeper of the Seven Keys - The Legacy World Tour 2005/2006 (2007)

Alternatieve titel: Live in Sao Paulo

Duitsland
Label: Steamhammer

1. Intro (2:07)
  2. The King for a 1000 Years (13:17)
  3. Eagle Fly Free (5:49)
  4. Hell Was Made in Heaven (6:35)
  5. Keeper of the Seven Keys (13:32)
  6. A Tale That Wasn't Right (5:19)
  7. Mr. Torture (4:29)
  8. If I Could Fly (4:09)
  9. Power (3:48)
  10. Future World (10:04)
  11. The Invisible Man (8:38)
  12. Mrs. God (2:56)
  13. I Want Out (5:34)
  14. Dr. Stein (7:49)
  15. Occasion Avenue (10:24)
  16. Halloween (13:39)
avatar van Sinner
Prima live cd. In vergelijking met High Live klinkt de band stukken minder rommelig en hoorbaar (op de DVD is dit duidelijk zichtbaar) enthousiaster. Natuurlijk kan dit ook liggen aan de line-up die de band tegenwoordig heeft (is behoorlijk anders dan op de vorige live cd).

Ook het publiek gaat volledig uit zijn bol wat toch voor een heel sfeervolle registratie zorgt. Wel een heel klein beetje teleurstellend is dan weer de tracklisting: vooral nummers van The Legacy (wat natuurlijk goed te praten is aangezien de band toerde als support voor deze cd), maar ook weer een handvol van dezelfde tracks die High Live ook al had en steeds opnieuw opduiken. Eagle Fly Free, Power, Dr. Stein of Future World hadden wat mij betreft echt wel eens achterwege kunnen gelaten worden. Vooral erg jammer is dat van het prima Better Than Raw album niet één song langskomt, en ook de volgende twee albums er toch wat bekaaid vanaf komen. Een beetje een meer gebalanceerde tracklist had wel gemogen.

Hoogtepunten zijn Halloween, The King For A 1000 Years en Keeper Of The Seven Keys voor mij. Vooral opvallend omdat Deris de songs heel goed vertolkt, terwijl ik toch wel min of meer verwachtte dat hij net bij Halloween door de mand ging vallen. Niet dus! Al met al toch een 4.

avatar van Brutus
Uitstekend live album van Helloween.