Flat Earth Society - Waleeco (1968)

Label: Arf! Arf!

11. Satori
  12. Space Kids (Part 1)
  13. Space Kids (Part 2)
thejazzscène
Mmm. Dit is raar. Welke groep is dit?
Ik ken Flat Earth Society als een Belgische big band onder leiding van Peter Vermeersch. Zij brengen eclectische muziek. Ik weet dat ze eerst met een groep zijn begonnen genaamd X-legged sally. Is dat misschien een album dat daar onder valt of is dit een compleet andere groep dat ik voor heb?
Mag trouwens ook eens op de site want is meer dan de moeite waard.

avatar van willemmusic
thejazzscène schreef:
Mmm. Dit is raar.

Kan kloppen, want Waleeco is een chocoladereep!
Om dat te promoten, bedacht de fabrikant het volgende: ze benaderde onderhavige band (uit Boston) met het voorstel een lp op te nemen met de naam van de reep.
Nu komt het geniale: je kon de lp voor 1,50 dollar plus zes Waleeco-wikkels kopen !
Die repen zullen niet' crunchy genoeg zijn geweest, want er werden er bar weinig van ingeleverd en de lp is nu een C. I.
Het floppen van de reep betekende tevens het einde van de band...
Vele jaren later herontdekt (door Mojo) en op cd uitgebracht.
Ik kan je vertellen: dit is geen bubblegum music !
Psychedelica, folk, soft en hardrock en als bonus een heus hoorspel. Behalve Pickett's 'Midnight Hour' alles eigen werk. Erg leuk als je van de sixties houdt.
Je kunt het maar beter paraat hebben voor een quiz, dus hier even de namen van de bandleden :
Jack Kerivan (piano, organ, vocals),
Phil Dubuque (rhythm guitar, recorder, lead vocals),
Rick Doyle (lead guitar, tambourine, vocals),
Curt Girard (drums),
Paul Carter (bass, vocals).

ps The Flat Earth Society is ook een nog bestaand gezelschap dat niet gelooft dat de aarde rond is. Dat is pas raar !

avatar van O.B.B.
Oeh! Laag gemiddelde hoor. Onverdiend. Dit is namelijk best een heel leuk licht psychedelisch plaatje zoals door Willem hierboven beschreven. Vergelijkbaar met West Coast Pop Art Experimental Band. Misschien iets gepolijster, maar echt een aantal fraaie nummers. Heb deze op vinyl (vroege reissue), dus als ik wat plaatjes aan het draaien ben dan leg ik hem nog wel regelmatig op.