Rachel Sweet - Fool Around (1978)

Label: Stiff

1. Just My Style (3:13)
  2. B-A-B-Y (3:07)
  3. Who Does Lisa Like? (3:00)
  4. Wildwood Saloon (3:56)
  5. Stay Awhile (3:03)
  6. Suspended Animation (3:16)
  7. It's So Different Here (2:49)
  8. Cuckoo Clock (2:45)
  9. Pin a Medal on Mary (3:07)
  10. Girl with a Synthesizer (2:33)
  11. Stranger in the House (4:07)
avatar van Droombolus
Onevenwichtig debuut met als vette uitschieter B-A-B-Y wat ook op de radio platgedraaid werd .........

avatar van Mjuman
Dit was min of meer de Joss Stone van ruim 25 jaar of de Duffy van 30 jaar geleden, op Stiff dat toendertiijd een leuk label was (verder nog Mickey Jupp, Lene Lovich en Jona Lewie die maar niet de keuken uit wilde komen). Meiske uit de USA met een enorme strot; aan de ene kant Phil Spector-achtig (B-A-B-Y en Stay Awhile), deed ze denken aan de Ronettes; aan de andere kant een beetje 'country'-brawl (Stanger in the House en Pin a Medal on Mary).

Ik vond het altijd een prettige plaat en staarde een beetje vertederd naar het vinyl - ik had 'em op picture disc. Nu istie gewoon wit en mag 'ie af en toe een rondje draaien. Na deze was het wel opeens over.

avatar van adkieb
Toch wel een erg leuke plaat. Ik kocht hem toen ik 17 was. Helemaal niet onevenwichtig als je het mij vraagt, maar gewoon een leuke en gevarieerde tienerplaat. Qua sfeer en thematiek doet het mij aan de Shangri-la's denken maar dan meer down to earth en veel minder dramatiek. De muziek is een beetje punky, maar tegelijkertijd ook heel melodieus. Mijn exemplaar heeft trouwens een andere hoes en er staat ook haar bijna-hit "I go to pieces" op. Op de een of andere manier kan ik bij deze plaat geen favoriete tracks ingeven dus dan maar zo : It's so different here, Who does Lisa like en Wildwood Saloon.