Dolorean - You Can't Win (2007)

Label: Yep Roc

1. You Can't Win (4:26)
  2. We Winter Wrens (3:20)
  3. Heather Remind Me How This Ends (2:44)
  4. Beachcomber Blues (6:32)
  5. You Don't Want to Know (1:41)
  6. Buffalo Gal (5:06)
  7. In Love with the Doubt (3:06)
  8. What One Bottle Can Do (4:23)
  9. 33-53.9°N/118-38.8°W (2:46)
  10. Just Don't Leave Town (3:56)
  11. My Still Life (2:49)
JoeD.Barrelman
Prachtige experimentele plaat van deze band uit Portland, Oregan.
A lot of feelgoodsongs maar in een niet-traditionele manier gecomponeerd. Highlights: beachcomber blues, Just Don't leave Town 4*!

avatar van muziekobsessie
experimenteel??? hoezo? op t eerste gehoor in slaap val muziek. er gebeurt gewoon te weinig. maargoed geef t nog een paar draaibeurten de kans.

avatar van Dystopia
Nieuwe plaat op komst, getiteld The Unfazed. De eerste twee nummers op hun MySpace-pagina smaken naar meer!

Rock is zeker niet de goede benaming, eerder roots. Het is het derde album van de band Doloraen uit Portland en leider Al James zorgt weer voor prachtige melancholieke nummers. Enkel voor het eerste nummer, het titelnummer is het de aanschaf al waard. Gelaagd, dromerig , een beetje de beginjaren van REM. Mooie melodieën, prachtig singer song werk.
Een verstild album , wat eigenlijk helemaal niets met rock te maken. Luister maar eens naar de piano ballade 'We Winter Wrens' . Gelijkenissen met W. Oldham worden ook genoemd.
Dit mooie introspectieve werk werd redelijk goed onthaald in 2007. Daarna volgden nog een paar platen, maar ik heb geen idee of de groep nu nog actief is. In ieder hebben ze met deze plaat iets moois afgeleverd.