MMODE - MMODE (2017)

1 stem

Ierland
Rock / Pop
Label: Gone Fishing

1. Waiting in the Desert (3:36)
  2. Gustav (3:35)
  3. Over This Before (3:12)
  4. Far Away from You (4:59)
  5. Lazy Sun (3:40)
  6. Sunrise in Belfast (5:30)
  7. Portobello Road / Caveman (4:34)
  8. Tell Me I’m Wasted (3:42)
  9. Fall Between Them (4:31)
  10. Would It Be Wrong? (3:21)
  11. Sometimes in Life (3:01)
avatar van Sunderland
Het was een tijdje stil rond Lucy en Thom Gaffney nadat ze zich als Lucy en Thom Southern presenteerde met leuke indierocknummers onder de bandnaam Southern. Nu zijn ze terug na een ziekteperiode van Thom onder hun ware identiteit en onder een nieuwe naam: MMODE.

Als hun EP'tje een voorbode is van wat dit album gaat brengen is de muziek wat poppier en softer geworden met minder gitaar- en drumgeweld. Onder de naam Southern brachten ze leuke catchy nummers uit als o.a. Cool Kid en Where I Want To Be.

Dit album moet voor mij aangeven of de nummers naar hun oude geluid klinken of dat ze een compleet nieuwe weg zijn ingeslagen.

avatar van E-Clect-Eddy
De singles Waiting in the Desert en Gustav liggen prettig in het gehoor, relaxte Pop Rock iets wat Jazzy in Gustav.

Terwijl Piano at Home en Save a Little Bit van de eerder verschenen EP Ambient / Minimal / Droom Pop is... duidelijk andere muzikale koers.