At the Drive-In & Sunshine - At the Drive-In & Sunshine (2000)

Punk / Electronic
Label: Big Wheel Recreation

1. Sunshine - Streamlined (4:59)
  2. Sunshine - Streamlined [Dead Elektro Mix] (5:34)
  3. Sunshine - Streamlined [Line Mix] (6:05)
  4. At the Drive-In - Extracurricular (4:00)
  5. At the Drive-In - Autorelocator (5:00)
avatar van auto pilot
Deze EP bestaat eigenlijk uit twee singles, Sunshine's Streamlined en ATDI's Extracurricular, plus b-kant(jes) van beide artiesten, zodat je op een mooie EP-lengte komt. De samenhang is dat beide bands een punksound combineren met electronica op de 'a-kanttracks' en op de 'b-kant' wat meer richting electronica gaan.

Over Sunshine weet ik verder niet zoveel. Streamlined klinkt in ieder geval een beetje als de 'gothrock' van The Cure e.d. De twee remixen vind ik een beetje overbodig. Hun bijdrage is in mijn ogen zeker minder dan die van ATDI.

ATDI heeft niet echt een introductie nodig. Deze EP komt uit de tijd tussen Vaya en RoC en Extracurricular is muzikaal ook wel tussen die twee releases te plaatsen. We kennen deze track trouwens ook als bonustrack op de re-release van Relationship of Command. Autorelocator staat op 'This Station is Non-Operational'. Deze track gaat muzikaal meer richting De Facto, en heeft eigenlijk niet zoveel met ATDI te maken.