menu

Ant-Bee - Pure Electric Honey (1990)

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Voxx

  1. Intro (0:12)
  2. Eating Chocolate Cake (In the Bath) (2:37)
  3. My Cat (4:53)
  4. Black & White Cat, Black & White Cake (3:46)
  5. Silly Fat Fingers (2:57)
  6. The Wrong at Once (Has Gone) (3:52)
  7. Say Ahhh! (0:55)
  8. The Green Gin (4:35)
  9. Evolution # 7, Pts. I-IV (11:04)
  10. Outro (1:41)
totale tijdsduur: 36:32
zoeken in:
avatar van Ataloona
4,0
Billy James, beter bekend onder zijn alias Ant-Bee is een zeer begaafd multi-instrumentalist. Dat laat hij ook zeker horen op dit album. Hij speelt op dit album drums, gitaar, vocals, percussie, tabla en keyboards. Ook neemt hij de tapemanipulaties, productie en het artwork voor zijn rekening. Echter word hij ook nog eens bijgestaan door een prachtige lijst van muzikanten die onder meer in The Mothers of Invention, The Alice Cooper Group en in The Magic Band van Captain Beefheart hebben gespeeld.

Het album staat vol met manipulerende en hallucinerende geluiden. Het is een soort van psychedelische mindfuck zoals de films van David Lynch. (het doet ook een beetje denken aan de stemmanipulaties van Twin Peaks in de ''Lodges'') Het brengt het beste van de psychedelische tijd van de Beach Boys, de vroege periode van Pink Floyd en de artistieke bewijzingsdrift van Frank Zappa tezamen.

In principe is het hele album een soort gefilterde mix van fieldrecordings en instrumenten die opgenomen zijn met een techniek waardoor ze ver naar de achtergrond gedreven worden. Het resultaat is een chaotische en dromerige waas van natuurlijke geluiden en electronische technieken die over de wereld heen waaien.

1 nummer in het speciaal verdient de aandacht: Evolution #7. Een briljante compositie, dynamisch en gevarieerd. Het nummer zit vol met psychedelica. De sitar, de vervorming van de gitaren, de klagende zang op de achtergrond zang en de kerkelijke symfoniën zijn daar bewijzen van. De gitaar speelt de hoofdrol in dit intense nummer. Chaos en extase - doorgaans 2 tegenpolen - vormen deze compositie.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 10:42 uur

geplaatst: vandaag om 10:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.