Heideroosjes - Chapter Eight - The Golden State (2007)

Punk / Rock
Label: [PIAS]

1. What If? (2:12)
  2. My Funeral (3:55)

met Lemmy

3. Lekker Belangrijk (2:48)
  4. Homesick for a Place That Does Not Exist (3:37)
  5. Buckle Up! (1:56)
  6. I Don't Wanna Wake Up (2:29)
  7. Ik Zie Je Later (4:04)
  8. All Your Government Does (3:03)
  9. Forgotten Continent (3:12)

met Zoli Teglas

10. Ik Ben Niet Bang (3:07)
  11. Embrace & Destroy (3:22)
  12. Any Drug Will Do (3:14)
  13. Primeur! Terreur! (2:25)
  14. Cash Is King (2:58)
  15. Shout Out for Freedom (2:52)
single 'lekker bellangrijk' klinkt weer lekker als van ouds:-) Om kaarten te winnen voor de release party in de Melkweg op 16 mrt moet je ff naar deze site
www.tunetribe.nl

Het nummer Homesick For A Place vind ik echt geweldig

Ik ben m nu aan het luisteren in de luisterpaal van 3voor12

tot nu klinkt ie niet schlekt....
nederlandse band, album in eigen beheer uitgebracht.
als het zo door blijft gaan word het WEER een heideroosjes album in mijn collectie....

dimwit
De nieuwe single lekker belangrijk is echt vet

Ah, ik vind hem echt weer leuk. SINema ging er bij mij niet zo vlotjes in, maar deze nummers kan ik al weer meezingen.
Zoals altijd worden weer enkele heikele thema's aandoenlijk eenvoudig aangesneden: 'All Your Government Does' en 'Primeur Terreur!' vind ik in dat opzicht sterke nummers.
'Ik Ben Niet Bang' wordt hiet blijkbaar ook gesmaakt. Het moet ongeveer het eerste HR-nummer geweest zijn waar ik echt stil van werd.
Als de Heideroosjes voor hun eerste albums met dezelfde mensen hadden kunnen samenwerken dan waren ze even groot als Pennywise.

avatar van gameg
goede cd!
heb lekker belangrijk wel weer te vaak gehoord
maar de rest van het album blijft leuk
vooral My Funeral vind ik goed en wel garppig

Muzikaal sterke plaat. Klinkt erg lekker. Toch heb ik altijd het gevoel, dit album bevestigd het eens te meer, dat er veel meer uit deze groep te halen valt. De zanger zorgt er voor dat het niveau van de Heideroosjes het niveau van de Heideroosjes blijft.

godlydevil7
Ik vind dit eigenlijk nog best wel een leuk album, eigenlijk precies wat ik me bij punk voorstel, hoewel de vocalen niet echt de beste zijn, maargoed, 4 sterren vind ik het nog wel waard.

godlydevil7
Ik ben niet bang, ik zoek nooit naar de nooduitgang. Ontzettend catchy en eng liedje. Het is desondanks wel een interessant liedje, ik krijg tenminste het gevoel dat je echt in het hoofd van zo'n zelfmoordterrorist zit. Ook lekker belangrijk is zoiets, alleen gaat het niet over de zelfmoordterroristen, maar meer hoe het ons niks kan schelen wat er allemaal op de wereld gebeurd. Ach, wat kan mij het ook schelen.

Kid A(cid)
Na afloop van het theaterconcert toch dit album gekocht, omdat dat concert behoorlijk goed was. Ik ging natuurlijk wel voor de lp, waarvan de achterkant van het krimpfolie flink afgeplakt was. Wist ik ook niet, maar de verkoper vertelde me dat het het laatste exemplaar was, dus gewoon maar gekocht dan.

Helaas, live stegen ze flink boven zichzelf uit. Dit is een alleraardigst album, met helaas maar vier Nederlandse liedjes. Daar had ik er graag veel meer van gezien. “Lekker Belangrijk” is ook een topnummer, hoewel het erg op “American Idiot” (het nummer) van Green Day lijkt. De zin “In jezelf snijden is superhip” laat altijd een glimlach op mijn gezicht achter, maar ook de rest van de tekst is geweldig.

Het andere hoogtepunt, “Ik ben niet bang”, gaat over zelfmoordterrorisme en heeft een functionele toevoeging, namelijk een cello. Hier voegt het ook echt wat toe. In andere nummers zijn soms ook extra muzikanten aangetrokken, maar de trompet in “Cash is king” en de Tibetaanse gezangen in “Shout out for freedom” zijn toch overbodig. Het blijft eenvormige punk, met teksten vol engagement, die dan weer niet te verstaan zijn. De eerste paar luisterbeurten hoorde ik niet eens of er nu Engels of Nederlands gezongen werd.

Nog even een speciale vermelding van “Any Drug Will Do”, dat klinkt alsof de Ramones “It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)” coveren. De rest van de nummers zijn zoals gezegd vrij eenvormig. Zo consistent als het geluid is, zo weinig is de kwaliteit. Ik rond het toch maar af op 3,5 van de 5 sterren.

Hmm, vind deze niet zo goed als bv. Fast Forward en Schizo.

Volgende week verschijnt een dubbel album, met op cd1 covers, en op cd2 nummers van de Roosjes uitgevoerd door artiesten uit De Lage landen.

avatar van Tescootje
Ze blijven geweldig.
Alleen ze mogen wel een keer weer in Nederland optreden!

volgens mij deden ze dat de hele maand augustus heb ze nog op de 28e gezien in het voor programma van the offspring.

Lekkere nederlandse muziek, jammer dat nederlandse stations ze nooit echt oppikt.

avatar van Guinness1980
Ik luister al sinds 1996 (pinkpop optreden) naar de Heideroosjes en dit is het beste album sinds Schizo.

Heb dit album,net als Schizo, op vinyl met de handtekeningen van de heren!

Hier staat wel m'n all time favo HR nummer op: Homesick for a place that does not exist.

PriestMaiden
In 2007 draaide ik dit plaatje wel geregeld. Vroeger was dit wel nog wel grappig. Nu luister ik er niet meer naar. De Heideroosjes zijn niet slecht, maar wat puberaal. (Stem verwijderd)

PriestMaiden
Gisteren terug beluisterd en stem herzien
Songs als Homesick for a Place That Does Not Exist, All Your Government Does en My Funeral blijven het toch nog goed doen

avatar van Slowgaze
In My Funeral lijkt het wel alsof Billie Joe Armstrong in Heideroosjes zingt, dat is op zich best wel ernstig.