G3 - Rockin' in the Free World (2004)

Alternatieve titel: Live

Label: Epic

1. The Extremist (3:51)

2. Crystal Planet (4:41)

met Joe Satriani

3. Always with Me, Always with You (4:16)

4. Midnight (3:05)

met Joe Satriani

5. The Mystical Potato Head Groove Thing (5:32)

6. You're Here (3:33)

7. Reaping (7:05)

met Steve Vai

8. Whispering a Prayer (9:27)

9. Blitzkrieg (2:48)

met Yngwie Malmsteen

10. Trilogy Suite Op. 5, the First Movement (8:07)

11. Red House (4:25)

met Yngwie Malmsteen

12. Fugue (Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra in E Flat Minor Op. 1) (3:37)

13. Finale (2:54)

met Yngwie Malmsteen

14. Voodoo Child (Slight Return) (10:46)

15. Little Wing (6:08)

met Joe Satriani, Steve Vai en Yngwie Malmsteen

16. Rockin' in the Free World (12:29)

avatar van Motorhead
veel minder dan het vorige album, persoonlijk vind ik yngwie malmsteen weinig aan eric johnson is veel fijner

Geweldige gitaristen (Malmsteen is technisch geweldig, maar toch oersaai) maar hier gaat het een beetje fout.

Ik noem bijvoorbeeld de slechte uitvoeringen van Voodoo Child en Rockin' in the Free World...

avatar van vin13
Malmsteen, virituoos maar toch doet het me niet veel. Wel eens een concert van hem meegemaakt en dat was geen succes helaas. Daarintegen Vai en Satriani: Geweldig en ook amussant.

avatar van Ronald5150
Na "G3: Live in Concert" volgt nu "G3: Rockin' in the Free World". Uiteraard zijn Joe Satriani en Steve Vai weer van de partij. Op deze plaat worden ze aangevuld met Yngwie Malmsteen. En die laatste tast mijn luisterplezier behoorlijk aan. Waar Satriani en Vai precies doen wat je verwacht, namelijk fantastisch gitaarspelen op de hun zo karakteristieke manier, werkt het spel van Malmsteen me op de zenuwen. Technisch vind ik het allemaal erg knap wat Malmsteen doet, ook het vertalen van klassieke stukken naar de elektrische gitaar, maar het doet me helemaal niets. Zelfs in de gebruikelijke G3 jam is het spel van Malmsteen op de twee Hendrix nummers "Voodoo Child (Slight Return)", "Little Wing" en het titelnummer "Rockin' in the Free World" te negatief aanwezig. Malmsteen laat met zijn"kijk eens hoe snel ik gitaar kan spelen" de techniek de emotie overheersen en uiteindelijk levert dat in mijn ogen een zwakke plaat op. Helaas kunnen Satriani en Vai het tij niet meer keren.