The Celtic Circle (2003)

Alternatieve titel: Legendary Music from a Mystic World

Ierland
Folk
Label: BMG

1. Loreena McKennit - The Mystic's Dream (7:43)
  2. The Corrs - Runaway (3:48)
  3. The Chieftains - Factory Girl (4:24)

met Sinéad O'Connor

4. Clannad - I Will Find You (5:18)
  5. Maire Brennan - Eirigh Suas a Stoirin (4:00)
  6. Howard Shore - The Fellowship of the Ring (5:53)
  7. Phil Coulter - The Shores of the Swilly (4:13)

met Sinéad O'Connor

8. Sarah McLachlan - Angel (4:32)
  9. Nightnoise - The Rose of Tralee (3:20)
  10. Jeff Johnson & Brian Dunning - Cuchulainn's Last Battle (2:55)
  11. Within Temptation - Our Farewell (5:20)
  12. Karen Metheson - Evangeline (2:27)
  13. Anuna - She Moved Through the Fair (3:08)
  14. William Coulter - Keening of the Three Marys (5:57)
  15. David Arkenstone - The Dragon's Breath (3:29)
  16. Vangelis - 12 O'clock (5:33)
  17. Ryan & Rachel O'Donnell - May It Be (3:19)
  18. Loreena McKennit - Skellig (6:09)
  19. Clannad - Theme from Harry's Game (2:29)
  20. James Horner - Braveheart Trilogy (5:42)
  21. Capercaillie - Ailein Duinn (3:34)
  22. Dune - Who Wants to Live Forever (3:57)
  23. Elysia - Elysium (4:23)
  24. Lisa Lynne - Circle of Joy (4:45)
  25. Sarah McLaughlin - Caoineadh Na Mara / Amen (Lament of the Sea) (5:06)
  26. Steve Howe & Annie Haslam - Turn of the Century (6:30)
  27. Nightwish - Sleeping Sun (4:05)
  28. Annie Erbrel & Gilles Le Bigot - Ar Galon Digorr (4:31)

met Davy Spillane

29. Kate Bush - Women of Ireland (2:53)
  30. Clannad & Bono - In a Lifetime (3:06)
  31. Alan Stivell - Brian Boru (5:31)
  32. John Williams - Hedwig's Theme (4:50)
G.E.N.I.A.A.L.

Also als kleine jongen mijn eerste ervaringen met Nightwish,Vangelis,The Corrs, Loreena McKennit en Sinéad O´Connor; een CD die mij zwaar heeft beinvloed als prepuber.

Zonder deze CD was ik niet geweest wie ik nu ben. Therefore 5*

avatar van Sachiyo
Hier een grote fan van New Age en keltische muziek. Deze cd vind ik niet de allerbeste in de reeks (vreemd dat de andere delen ook niet op deze site staan; ik weet echter niet hoe ik dat toe moet voegen), maar wel een heel mooie cd waar een aantal alltime-favourites op staan.
Loreena McKennitt's Mystic Dream's is een van mijn favoriete nummers aller tijden; betoverend mooi hoe dat nummer me keer op keer weer in weet te pakken. Van Clannad vind ik alles mooi, hoewel I Will Find You niet mijn favoriete nummer van ze is, maar wel een uitschieter op deze cd. Verder leuk om Within Temptation op deze cd te zien met de heel erg ondergewaardeerde ballad Our Farewell, die afkomstig is van een andere favoriete cd van me; Mother Earth.

Deze cd staat in mijn top 10, al representeert hij eigenlijk de hele reeks. Afzonderlijk zou dit deel mijn top 10 namelijk niet halen, hoewel ik hem wel erg goed vind.

BrotherJohn
Dit eerste deel (bestaande uit twee cd's) ooit ook veel geluisterd, en nu na lange tijd weer eens opnieuw. Werkelijk prachtig dat nummer van Vangelis bijv.! Op de Corrs ben ik daarentegen al zo lang uitgekeken, skipmomentwaardig. Om maar aan te geven dat het herbeluisteren van dit dubbelalbum gemengde gevoelens oproept.

Overigens stonden er maar 14 nummers bij de toevoeging hier op MuMe, terwijl de eerste van de twee cd's alleen al uit 16 nummers bestaat, ze staan er nu alle 32 met tracktijden en een grotere hoes.