McIntosh Ross - The Great Lakes (2009)

1 stem

Folk / Country
Label: Cooking Vinyl

1. The Great Lakes (4:01)
  2. Winter Is Coming (3:51)
  3. Bluebell Wood (2:47)
  4. All My Trust I Place in You (3:26)
  5. Gloria (3:11)
  6. A Passing Place (3:59)
  7. Walls (3:42)
  8. Your Straight Man (3:35)
  9. Mount Juliet (3:23)
  10. Silver and Gold (2:37)
  11. Oh the Dark (3:35)
  12. This World Is Not My Home (3:19)
  13. Jesus Nailed My Sins Upon the Tree (2:16)
avatar van E-Clect-Eddy
Deze kende ik nog niet, net als veel ander werk van Ricky Ross buiten Deacon Blue.

Hier gaat hij met de Deacon Blue zangeres Lorraine McIntosh een iets andere kant op dan ik gewend ben. Maar het is allemaal heel erg herkenbaar en ook niet enorm anders. Dit is veel meer ingetogen zoals Ricky's solo werk maar nu met meer Folk en Country invloeden. Die invloeden zijn overwegend subtiel en het is vooral de piano en de stemmen van Ricky en Lorraine die domineren. Aangezien Ricky in zijn element is als hij een nummer heeft waarop hij enkel begeleid wordt door de piano is dit zeer goed te pruimen. Alhoewel iets aan de lange kant met name de afsluiter Jesus Nailed My Sins Upon the Tree is niet mijn ding.