All About Eve - Touched by Jesus (1991)

Label: Vertigo

1. Strange Way (3:53)
  2. Farewell Mr. Sorrow (3:26)
  3. Wishing the Hours Away (4:58)
  4. Touched by Jesus (6:44)
  5. The Dreamer (3:51)
  6. Share It with Me (4:04)
  7. Rhythm of Life (5:29)
  8. The Mystery We Are (4:06)
  9. Hide Child (6:03)
  10. Ravens (4:57)
  11. Are You Lonely (4:46)
avatar van Rinus
Dit was even slikken. Een behoorlijke muzikale wending. De band neemt afstand van zijn folk roots, mede door een andere gitarist, en gaat een meer mainstream kant op. Toch nog een solide album, echter zonder die mooie sfeer van de twee voorgangers.

Ben het een beetje met Rinus eens, wil toch er op wijzen dat de eves hier geen echt schuld aan hadden maar de corrupte platenmaatschappij. Deze legde de druk nogal op de band.
Maar al met al was het geen slechte plaat

avatar van Gert P
Dit is de andere die ik van ze heb en ook dit is een pareltje.
Wat minder folk maar wat meer sympho en rock.

avatar van spruitje
Ene David Gilmour verleent wat assistentie op gitaar op 'Wishing the Hours Away' en 'Are You Lonely'....

avatar van vigil
spruitje schreef:

Volgens het boekje is het Dave Gilmour

avatar van spruitje
vigil schreef:

Volgens het boekje is het Dave Gilmour

...en laat dat nou één en dezelfde zijn.

avatar van vigil
Ik gok dat ik dat al wist

avatar van jorro
Album waarop de band de folkinvloeden loslaat en wat meer de pop/rock richting in slaat. Voor mij maakt dat niet zo veel uit. Zowel folk als 'gewone' pop/rock kan ik goed verteren. In sommige nummers is de folk nog heel bescheiden aanwezig door de rol van de viool.
Het geheel is toch wat minder spannend dan de voorganger waardoor ik op 3,5* uitkom. Mijn meest favoriete track is Hide Child. Dat nummer straalt ontzettend veel rust en ontspanning uit. Farewell Mr. Sorrow is de 'meezinger' van het album en Wishing the Hours Away zit qua intensiteit tussen deze beide songs in.

avatar van Premonition
Tja, David Gilmour, leuk hoor, maar de verandering van sound heeft meer te maken met toevoeging van The Church gitarist Marty Willson-Piper.

avatar van Rainmachine
Vandaag in een AAE bui, deze staat nu vrolijk te draaien. Wat een bizar fraai gitaarwerk staat er toch op dit album. En eh, David Gilmour? Prachtig! Maar Marty Willson-Piper is hier wel de bink op gitaar. Wat die gozer allemaal uit zijn gitaar weet te persen is absurd. De rest van de band zit ook op hoog niveau, ook prachtig wat Regan doet met toetsen en koortjes. Absolute aanrader om dit album met de koptelefoon te beluisteren. Het enige wat mij tegenstaat aan dit album is de titel. Het neigt naar een reli album maar daar is geen sprake van. Dus waarom dan die titel, daar verbaas ik mij tot heden ten dage over. Farewell Mr Sorrow gaat over Simon Hinkler met wie Regan even een relatie heeft gehad, ze schijnt op (bas)gitaristen te vallen. Gaat telkens fout, hoe zou dat toch kunnen?

avatar van goldendream
De tekst van 'Touched by Jesus' vind ik niet zo duidelijk. Weet iemand wat er precies bedoeld wordt?
Wie is de 'you' in het lied?

avatar van Premonition
goldendream schreef:
Wie is de 'you' in het lied?

Volgens mij gaat de tekst over het einde van de relatie tussen Regan en Bricheno (niet Hinkler, Rainmachine), die daarna de band verliet en toen werd Marty Willson-Piper gevraagd als gitarist.
Leuke inkijk van Marty over dit album en de bijdrage van Gilmour.

avatar van Rainmachine
Ik meen mij te herinneren dat ze met beide een relatie heeft gehad. Dat is ook de reden dat ze op een paar Mission albums meezong/meespeelde. Maar ik kan er naast zitten...

Dank voor de reactie.
Alleen weet ik niet waarom Jezus erbij gehaald wordt. Is het een geloofsuiting?

avatar van Rainmachine
Ik heb ook echt geen flauw idee, commercieel gezien ook geen slimme keuze. Niet dat er iets mis is met Jezus maar om dat als non-reli band als titel te gebruiken zet mensen wel op een verkeerd spoor. Los van het feit of dat wel of niet terecht is. Ik kan hier ook nergens iets over terug vinden.

avatar van goldendream
Misschien is Julianne of zijn de bandleden wel gelovig.

avatar van Mjuman
Premonition schreef:

Leuke inkijk van Marty over dit album en de bijdrage van Gilmour.

"Touched by Jesus" betekent gewoon niks anders dan dan je buitengewone gaven hebt gekregen (van God) - in boerentaal dat je (zeer) getalenteerd bent; als Regan - ik heb haar ooit snipverkouden horen optreden (jammer), maar ik was toch geïmponeerd - ernstig teleurgesteld was, kan dat die tekst verklaren: jij bent een prutser en wie hebben de Here aan onze kant.

avatar van Rainmachine
Dat concert kan ik mij ook herinneren, was in het voorprogramma van The Mission. Ik heb het nog ergens op cassette staan als het goed is. Die Bricheno speelde de sterren van de hemel, een zeer begenadigd gitarist!

avatar van goldendream
En op Mjumans reactie afgaand, is er dus toch sprake van geloof.

avatar van Rainmachine
We kunnen het bevestigen noch ontkennen

Ik denk dat ze op dit moment ook even Touched by Jesus waren. Touched by Jesus

avatar van Mjuman
New Order, een vrij profane band zal ik maar zeggen - heeft in '87 een single uitgebracht Touched by the Hand of God, met als refein:

And I was touched
By the hand of God
Never knew it
But of course I was

Track was oorspronkelijk bestemd voor de film Salvation - zie ook de wiki daarover - waarin de draak werd gestoken met tv-evangelisten. Tekst is minder bijtend dan de song van van All about Eve.

I hate the games you play
While we're touched by Jesus
Gather up your blues