Superchunk - What a Time to Be Alive (2018)

Label: Merge

1. What a Time to Be Alive (3:45)
  2. Lost My Brain (1:36)
  3. Break the Glass (3:09)
  4. Bad Choices (2:53)
  5. Dead Photographers (3:17)
  6. Erasure (3:40)
  7. I Got Cut (2:48)
  8. Reagan Youth (2:21)
  9. Cloud of Hate (1:13)
  10. All for You (3:26)
  11. Black Thread (4:07)
"To see the rot in no disguise
Oh what a time to be alive
The scum, the shame, the fucking lies
Oh what a time to be alive
Oh what a time to be alive"

Deze gaat zonder gelijke het kampioenschap aan voor meest vrolijk klinkende plaat van het jaar met de meest cynische teksten. Heerlijk wel. Poppy, punky en pijlsnel weer voorbij voordat je het in de gaten hebt.

avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren, voor de officiële release deze vrijdag, via een stream van NPR first listen

avatar van Liesjemeer
Het schijnt dus dat deze band al langer bezig is dan ikzelf op aarde loop, maar ik had hier dus werkelijk nog nooit van gehoord. Ik vind het politieke karakter van dit album best grappig, maar verder blijft het niet bij me hangen. Ik luister nog even verder maar vooralsnog blijf ik op 3*