Mal Evans Memorial Band - Help! De Beatles in het Nederlands (2007)

Label: Fonos.nl

1. Te Dagzwaar 's Nachts (2:26)
  2. Dagtripjes (2:51)
  3. Laat Me Niet Gaan (3:31)
  4. Ze Houdt van Jou (2:16)
  5. Taksman (2:59)
  6. Vrijkaart voor Twee (3:03)
  7. Terug in de CCCP (2:50)
  8. Iets (3:02)
  9. Toen Ik Haar Daar Zo Zag Staan (2:55)
  10. Help! (2:18)
  11. Morgen Weet Maar Nooit (3:01)
  12. Jij en Ik (3:30)
  13. Doe Dat Nou Niet (2:31)
  14. Captain Iglo's Zeemans Zangzaadkoor / Het Eind (3:25)
avatar van Glurp
Hier zijn geluidsfragmenten te beluisteren

avatar van George
De groep was een tijdje terug te zien bij ' De wereld draait door' en eiste daarom mijn aandacht op. De cd heb ik middels Fonos.nl in huis gehaald. Helaas vind ik de opnamekwaliteit vrij matig.
De cd is echter , wegens zijn uniek karakter , niet te missen voor mij als fervent Beatles fan.
De hertaalde teksten zijn van Erik Bindervoet en Robbert- Jan Henkes en zijn ook in boekvorm uitgegeven. De muziek wordt zo natuurgetrouw mogelijk nagespeeld .
De kenner zal wel wat subtiliteiten missen in de uitvoering. Het maakt het plezier wat ik eraan beleef niet minder om. Dit geldt ook voor de opvallende zachte g van de zanger. Hij houdt zich bovendien goed aan de originele toonhoogte.
Help ! The Beatles zou als cover album in het geheel niet interessant zijn. Help ! The Beatles in het Nederlands is dat wel.
Hopelijk volgt er meer van dit gezelschap : Tomorrow never knows of beter ' Morgen weet maar nooit ' !

avatar van Peter88
Opzich vind ik de Mal Evans Memorial Band een goed coverbandje. Jammer dat ze deze CD met vertalingen hebben opgenomen. En die Nederlandse vertalingen uit dat gelijknamige boek zijn werkelijk vreselijk. Zoiets doe je The Beatles gewoon niet aan. Afblijven van de Beatlesongs

Father McKenzie
Al surfend naar Beatleswebsites/pagina's kwam ik deze plaat tegen; Ik zag het filmpje van De Wereld Draait Door.
Ik vind die vertalingen wel een raar idee, maar wat George zegt is wel waar, het is muzikaal heel goed nagespeeld en de toonhoogte en zo is zéér juist en ok. DIe zachte g die hoor ik als Belg niet zo, misschien praten wij allemaal wel zo'n beetje...
Mocht ik dit album alsnog voor een prikkie vinden, ik zou het zeker meenemen, al was het maar als curiosum en omdat ik een onverbeterlijke Beatlesfreak ben, natuurlijk....

avatar van Ducoz
Het staat zelfs op de site