Maria McKee - Late December (2007)

Rock / Pop
Label: Cooking Vinyl

1. Late December (3:02)
  2. No Other Way to Love You (3:38)
  3. A Good Heart (4:10)
  4. Power On, Little Star (3:57)
  5. Too Many Heroes (3:37)
  6. Destine (4:21)
  7. My First Night Without You (4:04)
  8. Scene of the Affair (3:43)
  9. Cat in the Wall (2:33)
  10. One Eye on the Sky (One on the Grave) (4:38)
  11. Bannow (1:07)
  12. Starving Pretty (4:13)
Maria McKee is geen grootheid hier in Nederland. Jammer, ik vond Life is Sweet een klein meesterwerkje en haar vorige album Peddlin' Dreams beviel me ook meer dan goed.
Toch heeft ze naast haar eigen grote hit Show Me Heaven een grote nummer 1 hit hier gescoord met A Good Heart, alleen werd dit niet door haar gezongen maar door Feargal Sharkey.
En laat één van de nieuwe nummers op dit album nu dezelfde titel hebben. Ik ga er maar van uit dat dit haar eigen versie betreft....

aERodynamIC schreef:
Ik ga er maar van uit dat dit haar eigen versie betreft....

En het is dus inderdaad haar eigen versie. Wat ik tot nu toe van dit album gehoord heb kon me overigens iets minder bekoren dan de voorganger.

vergeet niet de megahit "to deserve you" uitgevoerd door Bette Midler, ook geschreven door Maria Mckee.

aERodynamIC schreef:

Hier ben ik inmiddels wel wat op terug gekomen. Goed: de 2 voorgangers verdienden beiden een halfje meer, maar ook dit album weet me te pakken. McKee is niet vies van een beetje pathos meer en dat geeft het net allemaal even dat extraatje waardoor het er bij mij positief tussenuit weet te springen.

avatar van grovonion
Ik vind haar vorige albums ook meer dan ok, maar vergeleken met Show me heaven verbleken de meeste songs toch wel. Maar dat komt doordat dat lied op het juiste moment in mijn leven een speciale imapct heeft gemaakt, niet omdat het songmateriaal op haar albums minder is.
Mijn favoriete album tot nu is trouwens 'You gotta sin to be saved'.

Laat ik Show Me Heaven nu juist helemaal niet zo'n geweldig nummer vinden. Categorie: aardige top 40 hit (voor mij dan).

Hoi, ik vind dat je op de 1e Maria McKee duidelijk hoort dat het nog een jong ding is, dat was ze toen ook natuurlijk, alhoewel de muziek relatief zwaar was. Mijn favoriet is de cd Life is sweet - You gotta sin to get saved is 2e, alhoewel ik ook verrast was door Peddlin' dreams.
Show me heaven is jammer genoeg haar enige hit en niet haar beste nummer, dat is voor mij scarlover.

Dit gaat een RSD release worden. Het begint traditie te worden. Wederom een hoes in kleur die dan zwart-wit wordt en de toevoeging van akoestische nummers uit de tour behorend bij dit album.

Had liever Life Is Sweet op vinyl gezien. Volgend jaar dan maar?! Hier ben ik ook tevreden mee.

avatar van vigil
Sterk album, veel lekker energiek uptempo werk! Wel altijd met een twist want daar kan je wel.voor bij Maria terecht. Mijn aangevinkte nrs zijn 6, 10 en 12.

Verder:
Die speciale 2 disc versie heeft eerst dus het gewone album en daarna akoestisch:

This World Is Not My Home
Shelter