Khan Tengri - KT2 (2017)

1 stem

Canada
Uitgebracht in eigen beheer

1. Calling All Beings (8:13)
  2. The Golden Void (4:24)
  3. Ashoka (7:18)
  4. The Misanthrope's Blues (3:57)
  5. Vampyre (4:26)
  6. Minas Morgul (5:18)
  7. Ruins (4:12)
  8. Blind Statue (6:11)
  9. Last Days, Last Nights (5:16)
  10. The Streets of Charn (5:24)
Khan Tengri is een project van Allister Thompson. Hij heeft nog meer projecten, the Gateless Gates. Dat laatste is meer atmosperisch. Onder eigen naam maakt hij ook muziek, wat psych folk achtig. Lang geleden heb ik ooit een album Infinties van hem gedownload en via bandcamp de andere trajecten tegen gekomen. Khan Tengri is moeilijk te beschrijven. Allistar laat zich inspireren door de ruigte van Noord Canada en de muziek is divers , zoals het landschaft. Soms zeer ruig, dan weer lieflijk. De eerste cd was lastig, maar interessant. De tweede cd KT2 trok mijn aandacht door nummer 9. Last days, Last nights een cover van Popol Vuh. The Golden Void is een cover van Hawkind.
Allister geeft aan dat deze 2 bands de belangrijkste bands voor hem in de jaren 70 zijn. Als groot fan van vooral Popol Vuh was ik dan ook reuze benieuwd wat het zou worden. Als je Popol Vuh en Hawkind naast elkaar zet, heb je al 2 stromingen uit de jaren 70 te pakken, nameljk Krautrock en space rock. Andere inspiratiebronnen worden Zappa, Gong, Tangerine Dream, Pink Floyd genoemd. Het zal er allemaal wel in zitten, zodat je heel wat verschillende prog/psychedelische muziek te horen krijgt, maar wel met de wortels in de jaren 70. De kritieken zijn divers, van een meesterwerk tot helemaal niks. Ik moet er echt aan wennen, sommige stukken zijn prachtig, andere pakken me niet direct. Last days, last night haalt het niet bij het origineel, maar er is wel een leuk hippie achtig nummer van gemaakt.