Tangerine Dream - Heartbreakers (1985)

West-Duitsland
Score
Label: Virgin

1. Heartbreakers (2:34)
  2. Footbridge to Heaven (2:59)
  3. Twilight Painter (4:21)
  4. Gemini (3:42)
  5. Rain in N.Y. City (3:25)
  6. Pastime (3:00)
  7. The Loser (3:25)
  8. Breathing the Night Away (2:30)
  9. Desire (5:40)
  10. Thorny Affair (3:12)
  11. Daybreak (4:08)
avatar van Gerards Dream
Zonder de film Heartbreakers te hebben gezien is de soundtrack van Tangerine Dream wel aardig te noemen. Het laat de rustige kant van de band horen, maar buiten dit om ook een meer funky muziekstijl. Dit houdt in dat ik soms denk dat Mark King van Level 42 de basgitaar ter hand heeft genomen op dit album. Dit zal ongetwijfeld niet zo zijn geweest en bestaan deze baspartijen uit een sample van een goede bassist.

Hoe dan ook is Heartbreakers best wel een leuk tussendoortje van TD, wat gerust kan worden gedraaid als er bezoek is.

tangmaster
Matige film met een aardige soundtrack. Geen hoogvlieger maar toch sterk van opzet. Opnieuw een muzikaal wondertje van TD. Lekker voor de zomeravonden.

avatar van Gerards Dream
Ja, en dat in een zeer drukke periode van de band. Vele concerten, eigen studio producties en nog meer soundtracks. Het mag daarom een wonder heten dat de albums daar niet te veel onder leden. Deze is inderdaad lekker om te draaien bij een neut op de late zomeravond.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Uit een periode dat TD meer soundtracks dan gewone studio-albums leek te maken, is Heartbreakers gevoelsmatig voor mij helaas wat meer van hetzelfde. De muziek leunt zwaar aan de stijl die TD toepast op albums zoals Le Parc. Inhoudelijk alleen een stuk minder.
Op zich maakt dat niet eens zoveel uit. Heartbreakers luistert immers prettig weg en er staan best aardige nummers op.
"Footbridge to Heaven" had overigens zo door kunnen gaan voor "Tiergarten Part 2", aangezien het muzikaal wel erg aansluit.
Andere opvallende uitschietertjes zijn o.a. het mooie ingetogen "Breathing the Night Away", het verrassend goede, mooi opbouwende "Desire" en het hippe "Thorny Affair".
Andere nummers ratelen wat teveel door zonder echt indruk achter te laten, waardoor ze in de categorie vullertjes terecht komen.
Conclusie is daardoor dat Heartbreakers voor zo nu en dan, best OK is om eens op te zetten. Dan komt de plaat ook best wel tot zijn recht. Echter niet te vaak, want dan slaat bij mij de verveling vrij snel toe.
Overigens ken ik de film niet, maar eerlijk gezegd lijkt ie me ook geen moer aan. De soundtrack is voor mij een ruime 3 punten waard.

Toch wel een mooie soundtrack vind ik. Dromerige muziek , melodieus, goed passend bij de vrij serieuze film. Prachtig om naar te luisteren. 4 sterren