Tangerine Dream - L'Affaire Walraff (1991)

Alternatieve titel: The Man Inside

Duitsland
Score
Label: EMI

1. Wallraff's Theme (1:47)
  2. Tendency of Love (4:05)
  3. Addicted to the Truth (4:41)
  4. World of the -Standard- (4:09)
  5. Purposes of Brevity (4:28)
  6. Tobel's Death by River (4:29)
  7. Taboo Society (3:24)
  8. The Drive to Hanover (4:49)
  9. Correlation of Lies (3:52)
  10. Investigation (4:18)
  11. News & Morality (4:41)
CorvisChristi (crew)
Een relatief vrij onbekend en daardoor best interessant album, deze soundtrack van de film L'Affaire Walraff (The Man Inside). Het album is sowiezo best moeilijk om aan te komen en voor zover ik weet, is alleen nog de 'vervalsing' van dit album in omloop. En laat ik nou nét die versie in bezit hebben .
De volgende links geven mooi aan, waar exact de verschillen tussen de verschillende versies zitten:

Tangerine Dream Fanpage by Rainer Rutka - The Man Inside CD

Tja, zo zie je maar weer...
Over het algemeen hoor ik het er, v.w.b. mastering en productie er aan de kwaliteit van de opnames niet aan af. Maar goed, ik heb ook geen vergelijkingsmateriaal.

Wat wel vergelijkbaar is, is de muziek. Die lijkt namelijk op die van albums als Destination Berlin, Optical Race en Miracle Mile. Misschien niet zo opvallend en goed als die albums, maar ook niet slecht. Het is fijne en toegankelijke muziek en stoort geen moment. Echte uitschieters staan er niet op, maar het album is over de gehele linie onderhoudend genoeg, om te blijven boeien. Voor een soundtrack is het zelfs een redelijk afwisselend album. Het hoofdthema komt wel een enkele keer terug, maar van oeverloze herhalingen is geen sprake.
Dit is gewoon een hele degelijke en fijne soundtrack met prima muziek. Het is alleen daarom al een zonde dat het album zo lastig te vinden is. Voor de TD-liefhebbers dan ook gewoon een aanrader.

Ben ik stiekem toch blij met m'n namaak-versie !!

tangmaster
Ik heb de echte originele, album is matig boeit maar af en toe.
Leuk om erbij te hebben maar meer ook niet.

tangmaster schreef:
Ik heb de echte originele, album is matig boeit maar af en toe.
Leuk om erbij te hebben maar meer ook niet.

Grappig dat je deze al een stuk minder vind dan andere Froese/Haslinger-albums, aangezien muzikaal e.e.a. in elkaars verlengde ligt. Het is niet hoogdravend inderdaad, maar ik heb toch wel eens beroerder werk gehoord uit dezelfde periode.

Bijzonder ook dat je de originele persing van dit album hebt. Volgens mij een redelijk bijzonder collector's item geworden, zo onderhand...

Overigens ben ik er ook achter gekomen dat ik op CD een 'nep'-versie heb van Edgar Froese - Macula Transfer (1976). Daar is net zoals dit album, iets soortgelijks mee aan de hand...

CorvisChristi schreef:

Heb je die op Manikin?

CorvisChristi (crew)
Ja, ik heb de Manikin-versie, echter wel de degene die door moet gaan voor de 'counterfeit'-versie:

Tangerine Dream Fanpage by Rainer Rutka - Macula Transfer CD

Ze zeggen wel eens: wat niet weet, wat niet deert. Toch kan ik er, ondanks de verschillen, er niet mee zitten. Beide albums zijn sowiezo moeilijk op CD te krijgen.
Het doet bij mij in ieder geval geen afbreuk aan de waarde en het muzikale gehalte van Macula Transfer en natuurlijk L'Affaire Wallraf.

Ik heb er ook, naar verhouding, niet extreem veel geld voor neer hoeven te leggen.

tangmaster
Ben ik blij dat ik beide officieel heb. Geen nep versies dus.