Fleddy Melculy - De Kerk van Melculy (2018)

Belgiƫ
Label: Sony

1. Kerk (4:07)
  2. Zijde Gij Hier Nu Nog? (3:19)
  3. 2 Dagen Te Laat (2:46)
  4. Camouflage (2:55)
  5. Foto van Uw Hoofd (2:55)
  6. Verplicht Akoestisch Intermezzo (1:27)
  7. Varken (3:01)
  8. Ik Wil Niet Gaan (2:32)
  9. Moeidunidotcom (3:42)
  10. Min Duizend Scenepoints (2:05)
  11. Serge, de Robot (1:47)
  12. Ik Ben Kwaad (2:19)
  13. De Ware Aard (2:25)
  14. 668 (3:35)

met King Hiss

15. Ik Hou van U en Ik Haat U (2:45)
  16. Pinokkio (3:24)
  17. Verplicht Epic en Duister Intermezzo (1:17)
  18. Het Gat Dat Niet Groot Genoeg Was (2:56)

met Urbanus en Jan De Smet

19. Apu's Revenche (1:11)
  20. Voor Altijd Jong (2:53)

met Danny DV8

21. Nooit Meer Drinken (3:57)
  22. Het Interview (3:20)
  23. T-shirt van Metallica (1:57)
  24. Party by Jou Huis (3:01)

met Francois van Coke en Arno Carstens

25. Den Bus Gemist (3:24)

met Goe vur in den Otto

26. Feestje in Uw Huisje [Live @ Beerputrock '17] (3:13)
  27. Het Is Wat het Is [Live @ Beerputrock '17] (3:04)
  28. Ik Haat Jazz [Live @ Beerputrock '17] (2:30)
  29. Proven [Live @ Beerputrock '17] (2:40)
  30. T-shirt van [Live @ Beerputrock '17] (4:03)
avatar van KingMetal
Wederom een vermakelijk album.

avatar van LinkinPark90
Weinig Vlaamse metal/hardcore bands slagen erin om in de mainstream (hoewel dat relatief is, lees: op Studio Brussel gedraaid te worden) te geraken. Jeroen Camerlynck en zijn 'leger des heils' a.k.a. Fleddy Melculy slagen daar wel in.

Een combinatie van humor en keiharde stevige nummers slaat wel aan.

De tweede plaat werd dus een dubbel-album. Geen fillers te vinden (behalve misschien de verplichte intermezzo's die uiteraard humoristisch geschreven zijn met een dikke knipoog).

Instrumentaal kleuren ze op sommige nummers weer buiten het boekje, zoals op de opener 'Kerk'.

Op de 2e cd krijgen we een hoop bonusnummers waaronder een paar live nummers en hun versie van Sepultura's Refuse/Resist (Den Bus Gemist).

De plaat klinkt opnieuw erg catchy en de humor zit wel snor. Mijn favoriet nummer is 'foto van uw hoofd'.

Goede opvolger van Helgië.

avatar van Pinsnider
Dit is toch fantastisch! Hoe ze zowel de metalmuziek, als de maatschappij, als zichzelf op de hak nemen. Muzikaal is het aardiger dan je bij een dergelijk concept zou verwachten. Daarnaast vind ik vooral de vele knipogen naar cliché-songopbouw geweldig. Topnummer en herkenbaarst: "Ik Wil Niet Gaan".

Waarom zoveel nummers?! Lang niet alles is goed. Ze hadden beter 'een best of' van al die nummers kunnen maken, dan was de score iets hoger geweest. Nu staan er ook veel nummers op die me helemaal niets doen. Ik heb aan dit album wel voldoende en zal zeker geen ander materiaal erbij hoeven hebben van deze band. De muziek is leuk maar verre van orgineel. tja, alleen die Vlaamse taal (die vaak alleen in het tekstboekje te volgen is) maakt ze een beetje apart.