Søren Huss - Midtlivsvisen (2017)

Denemarken
Label: Universal

1. Forbehold Eller To (3:38)
  2. Achilles (4:24)
  3. Et Helt Almindelig Liv (5:28)
  4. Ingen Appel (4:22)
  5. Frygtløse Nætter (2:46)
  6. Undertiden (2:57)
  7. Opvasken (3:48)
  8. Af Sti Af Sted (3:43)
  9. Mig Og Mine Tanker (2:34)
  10. Guldbryllup (4:44)
Tijdens het laatste Saybia concert dat ik zag n.a.v het laatste Saybia album vond Søren Huss het wel geinig om zijn grote buik te laten zien. Hij zit er niet mee en dat blijkt nu ook op de hoes van zijn derde solo-album.

Saybia is een persoonlijk lievelingetje, maar ook de twee voorgaande solo-albums bevielen me enorm goed.

Gek genoeg was dit album me echt helemaal ontgaan en het was een aangename verrassing toen ik te horen kreeg dat er een nieuwe was uitgekomen.

Achter de gekkigheid schuilt een diepere laag. Het zit Søren niet altijd mee in het leven. Iedereen weet inmiddels wel dat zijn vriendin een paar jaar geleden is verongelukt en hij achterbleef met hun kind.

Op Midtlivsvisen is alles wederom in het Deens gezongen en heb ik geen idee waar het over gaat. Het is de muziek die voor zich moet spreken, en dat doet het.

Melancholische nummers vol verstilde pracht met die rustgevende stem van Søren in de hoofdrol. Strijkers, een trompet, piano en spaarzame instrumentatie. Ik zal er altijd wel dol op blijven. En daarmee levert hij gewoon weer een juweeltje af. De tijd staat even stil bij het beluisteren van deze rust.

Hoe mooi en genietbaar is Midtlivsvisen toch geworden zeg. Pure pracht en praal. Wat hou ik hier toch van!

Krokus
Fijne muziek. Bedankt voor deze aanrader, aERo.

avatar van muziekobsessie
prachtige sobere herfstplaat inderdaad! versta er ook geen woord van maar dat geeft niks er gebeurd genoeg muzikaal!

avatar van dynamo d
Inmiddels snel besteld want ik had dit album helemaal gemist. Maar als aERodynamIC dit mooi vindt dan zit ik met mijn bestelling vast goed