Pussycat - "Wet Day in September" (1978)

Label: Bovema Negram

1. Wet Day in September (3:35)
  2. Hey Joe (3:46)
  3. It's the Same Old Song (3:31)
  4. Love in September (2:52)
  5. She Needs a Man (3:37)
  6. I Must Get You (4:28)
  7. Another Day (4:14)
  8. If You Ever Come to Amsterdam (4:48)
  9. Here Comes That Song Again (3:16)
  10. The Story of W.Dummy (3:26)
  11. Look Away (2:48)
  12. Goodbye to Lovin' (3:13)
  13. Stupid Cupid * (2:07)
  14. You Must Have Been a Beautiful Baby * (2:50)
  15. I Remember Springtime * (3:15)
Wet Day In September is een heerlijk nummer

avatar van nlkink
Ze hebben wel iets met september. It's The Same Old Song is ook een hit(je) geweest, maar zoals zo vaak gaat mijn voorkeur uit naar het origineel van de Four Tops. En over Hey Joe wil ik het niet eens hebben.

avatar van gaucho
nlkink schreef:
En over Hey Joe wil ik het niet eens hebben.

Hey Joe is dan ook geen cover, mocht je dat hebben willen suggereren, maar een eigen nummer van de poesjes. Geschreven door Werner Theunissen.
Pussycat - Hey Joe (1978) - YouTube

Ik zal niet zeggen dat het een geweldig nummer is, maar ik heb toch altijd wel een zwak gehad voor Pussycat, met name voor de stem van zangeres Toni Willé. Ik heb altijd het idee dat ze met de juiste promotie nog wel eens iets hadden kunnen bereiken op de Amerikaanse countrycharts.

avatar van nlkink
Leuk dat je dit oppikte, gaucho, maar ik blijf het een genant nummer vinden. Het filmpje met de country line dancing stapjes is nieuw voor mij, maar dat brengt geen verbetering. Ik had liever dat ze het liedje een andere titel hadden gegeven. En misschien had ik liever gehoord hoe een cover van Hey Joe had geklonken. Willy Deville heeft er ooit iers origineels mee gedaan, tenminste, dat vind ik.