All About Eve - Scarlet and Other Stories (1989)

Label: Mercury

1. Road to Your Soul (5:20)
  2. Dream Now (3:07)
  3. Gold and Silver (3:59)
  4. Scarlet (3:48)
  5. December (7:28)
  6. Blind Lemon Sam (3:08)
  7. More Than Blues (3:32)
  8. Tuesday's Child (3:15)
  9. Pieces of Your Heart (2:36)
  10. Hard Spaniard (3:14)
  11. The Empty Dancehall (3:19)
  12. Only One Reason (4:20)
  13. The Pearl Fishermen (4:29)
  14. Road to Your Soul [Extended] * (6:16)
  15. December [Narnia Mix] * (7:17)
  16. Drowning * (4:11)
  17. The Witch's Promise * (3:54)
  18. Paradise ['89 Remix] * (3:58)
  19. If I Had You (Theft) * (3:26)
  20. Different Sky * (5:01)
  21. The Dreamer * (3:42)
  22. Our Summer [Live at Hammersmith, London '89] * (3:38)
  23. Candy Tree [Live at Hammersmith, London '89] * (3:06)
  24. Tuesday's Child [Live at Hammersmith, London '89] * (3:09)
  25. In the Clouds [Live in Glasgow '89] * (3:42)
  26. Never Promise [Live in Glasgow '89] * (3:47)
  27. Scarlet [Live in Glasgow '89] * (3:54)
  28. More Than the Blues [Live in Glasgow '89] * (3:40)
  29. Road to Your Soul [Live in Glasgow '89] * (5:35)
  30. The Pearl Fishermen [Live BBC Saturday Sequence '89] * (3:36)
  31. Blind Lemon Sam [Live BBC Saturday Sequence '89] * (2:56)
  32. The Empty Dancehall [Live BBC Richard Skinner '89] * (3:01)
  33. December [Live BBC Richard Skinner '89] * (6:21)
  34. The Pearl Fishermen [Live BBC Richard Skinner '89] * (4:28)
  35. Only One Reason [Live at Glastonbury '89] * (4:14)
avatar van musicboy
De kracht van All About Eve zit hem in de wondermooie stem van Julianne Regan. Neem het openingsnummer, alleen Kate Bush lijkt me met haar te kunnen concurreren. December is ook al zo'n parel. Er komt binnenkort een dubbele verzamelaar uit met bijhorende dvd. Njammie!

avatar van rafke pafke
Ik heb deze cd een jaar of 10 geleden uit mijn broer zijn collectie gepikt en ik heb ze nog steeds

Zeer goede cd, en dankzij musicmeter weet ik nu ook dat ze 4 echte albums hebben + een hele lading compilaties en live albums.

Ik ga zeker eens op zoek naar hun ander werk want dit album vind ik echt top.

Hoewel dit aanleunt bij sommige zogenoemde Gothic bands is het dit toch zeker niet. Daarvoor komen er teveel invloeden uit verschillende andere genres voorbij. Ik hoor radiovriendelijke rock, country, blues, keltisch aandoende folk...

Hoewel de stem van de zangeres de blikvanger is van deze groep, hou ik ook erg van het prachtige gitaarwerk.

avatar van Rinus
Meesterlijk album. Nog beter dan het debuut! Op "Scarlet..."valt alles op zijn plaats. Dit album doet de rillingen over mijn rug lopen. Luister maar eens naar "Only one reason". en je weet waarom. ""....If there's only one reason, to live in this world, ask the lonely and the dying...."

Weer schitterend gitaarwerk van Tim Bricheno, en Julianne zingt weer hemels. Superalbum !!!

Wat jammer, dat deze band nog nooit echt doorgebroken is in Nederland.

avatar van Gert P
Mooi album en 1 van de 2 die ik van ze heb.
hier zitten veel muziek soorten in verweven en vindt dit zelf onder de progressieve rock vallen.
Mostly autumn heeft hier wat van gepikt, wat Iona, wat Fairport convenvetion of Clannad kortom het zit er allemaal in.

Gevarieerder dan hun eerste album.
Mooi album van een band waarbij de zangeres bij velen vooral bekend is geworden als achtergrondzangeres bij The Mission.

avatar van nightfriend
Helemaal eens met bovenstaande opmerkingen over het gitaarwerk en de zangeres . Het is wel allemaal erg subtiel en je moet echt rustig voor dit album gaan zitten om alles goed te kunnen beluisteren.

avatar van WesleyX16
Die gothic bandjes van tegenwoordig als WIthin Temptation e.d., die doen me altijd een beetje aan All About Eve denken.

Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar All About Eve.

Na dit album heb ik ze eigenlijk niet meer gevolgd.

avatar van nightfriend
Gert P schreef:

De overeenkomst tussen het stemgeluid van de zangeressen van AAE en Iona was me ook al opgevallen, ik dacht tenminste dat je daarop doelde?
Erg mooi iig, ik moet dat eerste album ook maar eens aanschaffen.

avatar van wibro
Dit album vandaag maar weer eens beluisterd en het klinkt toch echt niet slecht. Staan toch heel wat mooie nummers op zoals bv Gold and Silver, December en Tuesday's Child. Het is ook het enigste album dat ik van deze band ken. Misschien hier toch maar eens meer van gaan beluisteren. De stem van Julianne Regan en het gitaarwerk is toch best wel fraai.

avatar van matthijs
wibro schreef:
het gitaarwerk is toch best wel fraai.

Heb hem voor de ongeveer zes, zevende keer gedraaid, genoot al van de stem en melodie en nu pas valt de emotie van de gitaar me op! Tjonge wat een klasse.

Eind jaren 80, begin jaren 90 is de gangbare muziek eigenlijk langs me heen gegaan. De New Wave periode bewust meegemaakt, jaren 60/70 nog net (2e helft jaren 70)en in de herhaling leren kennen, maar die jaren na New Wave zijn langs me heen gegaan. Ik ben op dit moment in mijn collectie wat platen aan het beluisteren uit die periode die ik veel later voor een habbekrats op de kop heb getikt. Waaronder deze op mooi vinyl. Hoe klinkt het zo veel jaren na dat deze is uitgekomen, in hoeverre gedateerd ? De lovende stukjes hieronder vind ik voor mijzelf iets te, maar het is zeer luisterbaar. Nu hou ik zowel van de jaren 80 muziek a la Cocteau Twins als de folk-(rock) muziek, zoals Steeley Soan and Fairport Collection. Aangezien beiden aangehaald worden zou dit voor mij het summum moeten zijn, maar dat is het niet. Het is een folkachtige, maar ook veel rockachtige Cockteau Twins en een redelijke voorloper voor de gothic bands. Een band die het prima zou doen op de festivals.
Ander werk ken ik niet van deze band, maar ik begreep dat de twee volgende het folk-rock element wat hebben verlaten. Dus daarna is het voor mij wat minder interessant.
Op dit moment twijfel ik tussen een 3,5 en een 4. Ik start met een 3,5 wie weet na een aantal luisterbeurten dat ik het nog wat naar boven bijstel.

avatar van Mjuman
Teacher als ik je een tip mag geven: neem zeker de moeite om het fijne debuut te beluisteren

All About Eve/ Martha's Harbour - YouTube

Julianne Regan een van de fijnste stemmen in pop/rock; met die band kreeg je een beetje het beauty and the beast gevoel. Er is een link naar de Sisters of Mercy (Tim Bricheno) en Regan duikt later op in The Eden House - maar niet helemaal mijn ding

Mjuman
Dank voor de tip, je link is interessant dus zal me eens richten op het eerste album.

avatar van Leptop
Teacher schreef:

Ik zag bij mij ook 3,5*, maar na een nieuwe luisterbeurt en herwaardering op mijn gemiddeldes, hupsakee: halfje erbij!

avatar van goldendream
Julianne is gewoon een fantastische zangeres. Altijd al een zwak gehad voor haar.

avatar van jorro
Het eerste album dat ik van All About Eve in bezit had was hun laatste albun uit 1994, 'Ultraviolet'. Dat album sloot wel aan bij mijn favoriete bands uit de jaren '80 (Cocteau Twins o.a.).
Met de opkomst van te streamen muziek is het logisch om het oor ook eens te luisteren te leggen bij andere albums. Begin 2020 heb ik 4* aan dit album uitgedeeld en daar blijf ik bij. Het is een fraai album wat wel een stuk minder bij o.a. Cocteau Twins 'past'. Op dit album staan vooral folk-achtige songs, Iets minder mijn ding, maar komt zeker in de buurt.
Mijn favo's zijn Road To Your Soul en Onjy One Reason.