menu

Monolithe - Nebula Septem (2018)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Frankrijk
Metal
Label: Les Acteurs de l'Ombre

  1. Anechoic Aberration (7:00)
  2. Burst in the Event Horizon (7:00)
  3. Coil Shaped Volutions (7:00)
  4. Delta Scuti (7:00)
  5. Engineering the Rip (7:00)
  6. Fathom the Deep (7:00)
  7. Gravity Flood (7:00)
totale tijdsduur: 49:00
zoeken in:
avatar van namsaap
3,5
Mijn review op Zware Metalen

Nebula Septem, oftewel zevende mist, is het zevende album van Monolithe. Ter viering hiervan hebben de zeven bandleden voor dit album zeven minuten durende nummers ingespeeld. Om het thema compleet te maken, beginnen de titels van de zeven nummers ook nog eens met de eerste zeven letters van het alfabet en is elk van de nummers in een andere toonsoort, corresponderend met de zeven tonen uit de A mineur toonladder, gespeeld.

Allemaal leuk en aardig, deze feitjes, maar klinkt het dan ook nog ergens naar? Ik ben niet bekend met de eerdere werken van deze Franse doommetallers (collega Wouter heeft op deze site de albums Monolithe III en Monolithe IV van deze band beschreven), maar wat de heren hier laten horen klinkt prima.

De band maakt melodieuze funeral doom, waarin dankzij de bandbezetting met drie gitaristen, veel ruimte is voor meerstemmige gitaarmelodieën. Dit geheel wordt gedragen door een breed tapijt stemmige keyboards. Liefhebbers van bands als Novembers Doom en My Dying Bride weten hier vast wel raad mee.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:27 uur

geplaatst: vandaag om 13:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.