menu

Hamferð - Támsins Likam (2018)

mijn stem
3,67 (9)
9 stemmen

Faeröer
Metal
Label: Metal Blade

  1. Fylgisflog (9:04)
  2. Stygd (6:58)
  3. Tvístevndur Meldur (5:39)
  4. Frosthvarv (4:57)
  5. Hon Syndrast (6:10)
  6. Vápn Í Anda (10:51)
totale tijdsduur: 43:39
zoeken in:
avatar van Don Cappuccino
3,5
Hamferð heeft een beetje hetzelfde probleem als Sinistro deze maand. Jón Aldará is een fenomenale zanger: indrukwekkende licht operatische cleane vocalen en beestige grunts. De band speelt meeslepende death/doom à la Swallow the Sun, maar wisselt daarin weinig af. Wat mij betreft gaan ze meer op de rustigere stukken met cleane vocalen focussen, dit zijn de mooiste stukken van de plaat.

avatar van RuudC
3,5
Meer dan een 3,5* kan ik er ook niet uit persen. Ik denk er exact hetzelfde over als Don Cappucino.

avatar van B.Robertson
3,5
Erg mistroostig deze band, dusdanig dat ik niet meer dan twee tracks van hun werkjes heb gehoord. Men heeft net een nieuwe EP uit waarop dat rustige goed naar voren komt.

avatar van B.Robertson
3,5
Zowaar mijn eerste doom-LP. CD's had ik al redelijk wat in dat genre maar LP's van hedendaagse doom nagenoeg niet. Met dank aan de opruimingsperikelen van Large en vanuit een premiumlidmaatschap is een aanschaf zo gemaakt. Album is mooi geknipt voor plaatlengte. Nummers niet te kort of te lang; gewoon zes tracks gemiddeld zeven minuten. Die rustige stukjes stralen een bepaalde sfeer uit, de hardere stukken modderen zwaar en log voort, zonder echt veel afwisseling inderdaad, maar het zijn wel aangename klanken. Eerder een beklemmende sfeer op dit album dan echt diep mistroostig. Toch wel een aangename trip na drie x draaien.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:26 uur

geplaatst: vandaag om 22:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.