Kyle Carey - The Art of Forgetting (2018)

Folk
Label: Riverboat

1. The Art of Forgetting (5:09)

met John McCusker en Mike McGoldrick

2. Siubhail a Rùin (3:45)

met Rhiannon Giddens

3. Come Back to Me (4:42)

met John McCusker en Mike McGoldrick

4. Opal Grey (5:15)

met Mike McGoldrick

5. Tell Me Love (5:02)

met John McCusker

6. Sweet Damnation (5:47)

7. Tillie Sage (4:21)

met John McCusker

8. Sios Dhan an Abhainn (4:43)

met Rhiannon Giddens

9. For Your Journey (2:04)

10. Evelyna (4:44)

11. Puirt à Beul (4:17)
  12. Trouble in the Fields (4:49)

met Rhiannon Giddens, John McCusker en Mike McGoldrick

Het derde album van deze Amerikaanse artieste , geboren in het Noord Oosten van Amerika, het noordelijke puntje van het Appalachian gebergte. Door de Appalachian folk muziek is ze zeker geïnspireerd, maar ook door de Keltische muziek. Mede daardoor is ze richting Europa getrokken om het Gallisch (Gaelisch) te leren. Een aantal nummers worden ook in deze taal gezongen, voor ons niet te volgen. Gelukkig zijn er ook 9 nummers in het Engels gezongen, zodat we toch enig idee hebben waar het album over gaat. Hoewel de titel 'the art of forgetting' al wel wat verduidelijkt. Veel nummers heeft Kyle Carey zelf geschreven, vaak geïnspireerd door gebeurtenissen, Gaelic verhalen etc.
Naast de appalachian en Keltische invloed is er nog één. Het album is geproduceerd in Louisiana, dat geeft ook weer een eigen invulling , mede door producer Dirk Powel en gastmuzikangten, waaronder Rhiannon Giddens van 'Carolina Chocolate Drops', ik heb daar eerder al commentaar bij een album geschreven. Door de invloed van Louisiana, met wat blazers en soms wat bluesy invulling wordt het toch weer een uniek geheel.
Verwacht geen echt spannend album, het blijft allemaal rustig en 'kabbelt' vriendelijk door, maar de Gaelic americana van deze artieste is zonder meer de moeite waard.