menu

Beechwood - Songs from the Land of Nod (2017)

mijn stem
3,70 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Punk
Label: Burger

  1. Ain't Gonna Last All Night
  2. I Don't Wanna Be the One You Love
  3. C/F
  4. Heroin Honey
  5. I'm Not Like Everybody Else
  6. This Time Around
  7. Melting Over You
  8. Pulling Through
  9. All for Naught
  10. Land of Nod
  11. I Know It's Not Right *
toon 1 bonustrack
zoeken in:
avatar van WoNa
3,5
Als een woord dit album omschrijft, dan is het vaagheid. Beechwood scheert langs diverse randjes heen, valt er een enkele keer overheen, maar weet vooral te boeien, omdat het zich nergens op vast laat pinnen. Jaren 60 garage rock met vleugjes psychedelia komen voorbij, maar op de foto staat een band in jaren 70 discokleren. Bandleden die hun lichaam presenteren als tatoeage canvas vol teksten en andere dingen, spelen net zo makkelijk een zoetgevooisd popliedje verstopt in vaagheid qua geluid.

Het gaat hier om de muziek. Die zit vol fuzzgitaren waarover woest gezongen wordt met een zacht klinkende stem. De muziek kan dat vervolgens in het volgende nummer volkomen matchen. Wat blijft is de dat de opnames klinken alsof ze in een badkuip zijn opgenomen en vervolgens samengeperst door een smalle buis tot ons komen, waarna het geluid pas is opgenomen nadat hetgeen dat is overgebleven zich in de ruimte aan het einde van de buis weer heeft uitgespreid. Verre van de standaard zoals die nu soms geldt dus.

Knap is dat dit niet echt uitmaakt voor de impact van het album. De songs van Beechwood blijven voornamelijk overeind. De verrassing van de plaat is de cover van de song die ooit op de B-kant van 'Sunny Afternoon' stond, de grote hit van The Kinks uit 1966. 'I'm Not Like Anybody Else' is alles wat 'Sunny Afternoon' niet is. Rauw, rockend en referent aan die kant van de pop- en rockmuziek die het publiek niet ziet. Prima toevoeging dus aan Songs From The Land Of Nod, het land van hen in exile. Daar voelt Beechwood zich duidelijk prima thuis.

Het hele verhaal staat hier op WoNoBlog.

avatar van EttaJamesBrown
3,5
Een rammelend allegaartje naar Etta's handje. Binnenkort in VERA. Ik zal mijn best doen er ook te zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:37 uur

geplaatst: vandaag om 16:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.