Estradasphere - Palace of Mirrors (2006)

Rock / Avant-Garde
Label: Mimicry

1. Title (0:34)
  2. Palace of Mirrors (3:41)
  3. A Corporate Merger (8:16)
  4. The Terrible Beautypower of Meow (4:01)
  5. Colossal Risk (4:36)
  6. The Unfolding Pause on the Threshold (4:17)
  7. Smuggled Mutation (4:48)
  8. Six Hands (1:12)
  9. The Debutante (2:44)
  10. Flower Garden of an Evil Man (6:16)
  11. Those Who Know... (5:18)
  12. Palace of Mirrors [Reprise] (6:20)
  13. The Return (6:19)
avatar van Twilight
Deze plaat begint prachtig met 'Palace of Mirrors'. Het volgende nummer is wat steviger. Vervolgens is 'The Terrible Beautypower of Meow' een heel maf nummer. En zo volgt het elkaar leuk op. Dit is erg leuke en vooral creatieve muziek! Niet al te ontoegankelijk voor avant-garde muziek, maar misschien is dit het meest toegankelijke album.
Feit is wel dat ze behoorlijk wat afwisseling kennen in al hun nummers!
Jammer dat ik dit niet veel eerder heb leren kennen.

avatar van lxflx
Wat mij betreft is Palace of Mirrors de beste plaat van een van de beste en meest originele bands van het moment.

avatar van HammerHead
Goede plaat maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sleepytime Gorilla Museum komt het geheel ietwat geforceerd op mij over.

Doet mij vooral denken aan Alamaailman Vasarat en Secret Chiefs 3. Wel een erg goede plaat, die een uur lang kan boeien, dat is een goed teken. Gaat vaker gedraaid worden de komende tijd.